Haberler

İsrail Hamas Liderini Hedef Aldı

Güncelleme:

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin bozulması ardından İsrail bir Hamas liderinin eşi ve çocuğunu öldürdü.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin bozulması ardından İsrail Hamas'ın askeri kanat liderinin eşi ve çocuğunu öldürdü.

"İSRAİL 70 ROKET ATILDI" DEDİ

BBC Türkçe'ye göre, Asıl hedefin Hamas'ın askeri kanat lideri Muhammed Deif olduğu düşünülüyor.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes dün bozuldu. İsrail, Hamas'ın Salı günü 50, Çarşamba günü de 20 roket attığını söyledi. Ancak ölü veya yaralı olduğuna ilişkin bir açıklama gelmedi.

İSRAİL KARŞILIK VERDİ

İsrail ve Hamas arasındaki beş günlük ateşkes, Pazartesi gecesi 24 saat daha uzatılmıştı. Dün ise İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Beerşeba kenti yakınlarına "üç roket fırlatıldığını" söyledi. Bunun üzerine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da İsrail ordusuna "Karşılık vermeleri talimatında bulunduğu" ifade edildi.

"TERÖR ALANLARI HEDEF ALINACAK"

İsrailli bir yetkili "Hamas'ın ateşkes ihlaline karşılık terör alanlarının hedef alınabileceğini" söyledi. Başbakan Netanyahu'nun sözcüsü Mark Regev, "Bu roket saldırısı ateşkesin ciddi ve doğrudan ihlalidir" dedi.

Binlerce Gazzelinin tekrar Birleşmiş Milletler (BM) sığınaklarına akın ettiği belirtiliyor.

İSRAİL MÜZAKERECİLERİ GERİ ÇAĞIRDI

Ateşkesin bozulmasından sonra İsrail'in müzakereler için Kahire'de bulunan yetkilileri geri çağırdığı bildirildi. BBC'ye konuşan Filistinli siyasetçi Mustafa Barguti, yaşananların 'İsrail tarafının müzakereleri geciktirmesinden' kaynaklandığını söyledi. Kahire'de müzakerelere katılan heyetten üst düzey Hamas yetkilisi İzzet el Rişk de Gazze'de kalıcı ateşkes şansının "eridiğini" söyledi.

"ZAFER ELDE EDİLENE KADAR VURULMALI"

İsrail İmar ve İskan Bakanı Uri Ariel yazılı açıklamasında, "Düşman, Hamas, zafer elde edilene kadar vurulmalı" mesajını verdi.

Gazze'de yerel medya da, İsrail hava saldırılarının Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesini hedef aldığını aktardı. Gazze'den İsrail'e yönelik saldırıları ise henüz üstlenen olmadı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 Temmuz'da başlattığı saldırılarda çoğu Filistinli 2080'den fazla kişi öldü.

Kaynak: ANKA / Güncel

İsrail Hamas Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (4)

MURAT:

ISRAILE SABAHTAN BERI 50 TANE ROKET ATILDI.ALLAHTAN BIR KISI YARALANMADI OLDURMEYENI ALLAH OLDURMEZ ISRAIL TERORU VURUYOR MASUMLARI DEGIL

1
8
yanıtYanıtla
O.F.U:

Öldürmez arkadaş İsraile atılan roketler bir israilli dahi öldüremezken israi şu ana n kadar 2000 küsür cana kıydı ve bunu kadın çocuk gözetmeksizin yaptı ve hala filistin tarafının attığı güya sözüm ona çöpten çamurdan roketleri bahane ederek hala kan içme arzusuna devam ediyor allah belanızı verecekte en yakın zamanda inşallah hayatta olup bu gözler görür bunları çünkü yaptığınızın hiçbir insanlık kültüründe karşılığı yok bıraın insanlığı hayvanlar arasaında bile böyle vahşet, böyle bile bile insanlığın gözünün için baka baka yamyamlık yapılmamıştır herhalde insanlık tarihinin gördüğü en şerefsiz en lanet topluluksunuz ve bununda cezasını bir şekilde göreceğinizi bildiğiniz için bu korkunuz zaten.

7
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

NETANYAHU SEN İSRAİLLER HALKINIZDA ÖLDÜRÜLECEKSİNİZ BU YAPTIKLARININIZ HESABINI ELBET ÖDETECEYİZ SİZ YAHUDİLERE ACİZLERE BU DEFA ACIMIYACAYIZ

1
0
yanıtYanıtla
nazım:

zalim müslümana saldırıyor haklı olduğu için değil kendilerine hak gördükleri için.bunların kalpleri kapalı. bunlara karşı ancak hakkını zafer elde edersen kazanabilirsin.allah hepimize en doğru olması gerekeni nasip etsin işallah.ölen kardeşlerimiz inanıyorum ki orada bu dünyadan daha huzurlular.yaşayan zalimler birgün karşınıza asıl hakkı soracak rabbim olacak.bizleri bu zalimlerin oyunlarından muhafazaa etsin rabbim.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title