Haberler

İsrail, Doğalgaz Restleşmesinde Rumlar'dan Yana Tavır Aldı

Güncelleme:

İsrail, Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki doğalgaz restleşmesinde, bölgede gaz ve petrol arama hakkının rumlara ait olduğunu belirterek safını belli etti.

Kıbrıs Rum Kesimi ile Türkiye arasındaki doğalgaz restleşmesinden Yunanistan ve Mısır'dan sonra İsrail de Rum hükümetinden yana tavır aldı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ankara'ya "Kıbrıslı Rumların doğalğaz arama hakkına saygı gösterin ve bölgede gerilimi tırmandırmayın" çağrısı yaptı.

"KIBRIS'IN BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYUYORUZ"

Jerusalem Post'un haberine göre Lieberman, her ülkenin komşularının egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin zaten çatışmalarla gergin olan bir bölgede sürtüşme çıkarmasının 'Tamamen gereksiz' olduğunu söyledi. Kıbrıs Rum kesiminden mevkidaşı Ioannis Kasulides ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanı, "Kıbrıs'ın bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Kendi ekonomik bölgenizde gaz ve petrol arama haklarına sahip olduğunuzdan eminiz" dedi.

TÜRKİYE BÖLGEYE GEMİ GÖNDERMİŞTİ

Türkiye ve KKTC ise, söz konusu bölgede hak iddia ederek Kıbrıslı Rumları hukuka aykırı hareket etmekle suçluyor. Türkiye'nin geçen ay bölgeye sismik veri toplamak üzere gemi göndermesi üzerine Rum yönetimi KKTC ile yürütülen müzakereleri askıya almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avigdor Lieberman Kıbrıs Rum Kesimi Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

ali yılmaz:

lan anacak gücünü kürtlere yetiyor yiyorsa israillilerede sawaş açın israil 72 saatte bitirir sizi

7
35
yanıtYanıtla
SD:

ulan itrail senin sonun biz Müslüman Türklerden olucak silecez sizi haritadan ALLAH Büyüktür

30
9
yanıtYanıtla
ahmet21:

bu gidişle kobani türkiye kobani için mezar kazarken kendisi mezara düşecek kobani düşmedi ama türkiye gittikçe düşüyor hiç bir dost ülke kalmadı

8
21
yanıtYanıtla
kalavlake:

yahudinin dostlugunu isteyende, yahudidir !

25
2
yanıtYanıtla
kubilay:

demekki israil rumları daha kolay lokma olarak görüyor

20
7
yanıtYanıtla
dobra:

israil sen uluslar arası sularda terör estiren bir devletsin sen kimsin de bize bölgemizi öğreteceksin. Hem senin buralarda ne işin var ey iki yüzlü pislik siyonist devleti.

19
5
yanıtYanıtla
harbitürk:

İsrail akıllı ol canımı sıkmaya başladın. pislik yahudiler. sizden dost olmaz. .

17
5
yanıtYanıtla
SİYAH TÜRK:

akp hanı herkezle dost olmuştuk koyunlar meeeeee devam edın meeeeee

10
12
yanıtYanıtla
HARBİTÜRK:

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR. İSRAİLDE KİM OLUYO. BU TOPRAKLARI. SAVAŞARAK KAZANDIK. GENE SAVAŞIRIZ. BİZ HEP BURDAYIZ. YETERKİ EMİR GELSİN

7
13
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN EKRE:

ŞİMDİYE KADAR İSRAİLİN DOST OLDUGUNU SANANLAR VARSA BİRER AHMAKTIRLAR.

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title