Haberler

    İsrail 805 Kişiyi Öldürdü

    İsrail'in Gazze'de aralıksız süren saldırılarında ölü sayısı 805'e yükseldi.

    İsrail'in Gazze'ye kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 805'e yükseldi. Ölenlerin 190'ı çocuk, 97'si kadın, 47'si de yaşlı. Saldırılarda 5 bin 207 kişi de yaralandı.

    İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cabalya bölgesinde ağır topçu bombardımanı gerçekleştiriyor.

    Savaş uçakları ise, Deyr El Balah'ta iki ailenin evine saldırı düzenledi. Şeyh Ali ailesinin evinin vurulması sırasında bir kadın öldü 6 yaralandı.

    Diğer saldırıda ise iki Filistinli kadın öldü.

    Beyt Lahiye'de ve Tufah bölgelerinde de hava saldırıları var.

    İsrail BM Okulunu vurdu

    İsrail ordusu dün Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı.

    Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 15 kişi hayatını kaybetti, en az 200'den fazla kişi yaralandı.

    Yaralıların kaldırıldığı Kemal Advan Hastanesi doktoru, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi.

    Al Jazeera'ye konuşan ve saldırıdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli, BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı.

    Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı.

    BM çalışanları da öldürüldü

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM okuluna yapılan saldırı nedeniyle 'dehşete düştüğünü' ve saldırıda BM çalışanlarının da öldürüldüğünü söyledi.

    Ramallah'taki Filistin hükümeti de, İsrail'in Gazze'deki BM okuluna düzenlenlediği saldırıyı "bütün uluslararası sözleşmelere yapılmış bir darbe" olarak niteledi.

    Filistin hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik "katliamlarını" durdurması istendi.

    'Koordinatlar verilmişti'

    Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt Hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi.

    UNRWA'nın İspanya'daki temsilcisi Raquel Marti de Twitter üzerinden perşembe günkü saldırılarda ilk defa UNRWA'ya bağlı çalışan bir öğretmenin öldüğünü söyledi.

    UNRWA'ya bağlı okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi.

    Bombalamalar aralıksız sürüyor

    İsrail ordusunun hedefindeki noktalardan biri de Şeyh Rıdvan semtiydi. Sivil yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye atılan füzeler Filistinli ailelerin yaşadığı iki apartmana isabet etti.

    Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri ile Beyt Hanan semtleri de iki gündür İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

    Huza semtine giren İsrail askerleri bombalamalarda ölen Filistinlilerin cesetlerinin kaldırılmasına izin vermiyor. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuş durumda. Hareket halindeki her şeye ateş ediliyor. Ambulanslar ve kurtarma ekipleri de sürekli bombalamalar devam ettiği için bölgeye giremiyor.

    Beyt Hananu ve Han Yunus semtlerinde yaralılar aileleri veya yakınları tarafından sırtlarda taşınarak en yakın hastaneye ulaştırılıyor.

    Bombalamalar sonucu yıkılan binaların altında hala çok sayıda Filistinli var.

    Gazze'de 7 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar en az 804 Filistinli öldü, 5 bine yakın kişi yaralandı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Birleşmiş Milletler Beyt Hanun İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title