Haberler

2 Bin Yıllık Alttan Isıtmalı Ev Herkesi Şaşırttı

Güncelleme:

Isparta'da Hıristiyanlığın merkezlerinden biri olarak kabul edilen Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde 5 yıldır devam eden kazılarda, önemli bir bulguya rastlandı.

Isparta Yalvaç'ta Hıristiyanlığın merkezlerinden biri olarak kabul edilen Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde 5 yıldır devam eden kazılarda, allltan ısıtma sistemi bulundu.

"ŞAŞKINLIK VERİCİ"

Kazı başkanı, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, geçen yıl açığa çıkardıkları atriumlu (avlu) Roma evi kazısının bu yılki bölümünde ortaya çıkardıkları bulguların şaşkınlık verici olduğunu söyledi.

"ALTTAN ISITMA SİSTEMİ BULDUK"

Prof. Dr. Özhanlı, MÖ 25 yılında yapıldığı tahmin edilen evin alt bölümünde külhana bağlı olarak hamam, sauna ve odaları ısıtan alttan ısıtma sistemi tespit ettiklerini belirterek, "Yani konutun bütün tabanı külhandan gelen sıcaklıkla ısıtılıyor olmalıydı. Külhandan çıkan sıcaklık buradaki odaların tabanını ısıtmaktadır. Yapı MÖ. 25 yılında yapıldığında taban ısıtmalı bir konut olarak tasarlanmış. Konutun içerisinde su sistemi, kanalizasyon sistemi de var. Aynı zamanda banyosu ve bunun yanında saunasının olduğunu görüyoruz." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhanlı Isparta Yalvaç Turizm Belgesel Komik - İlginç Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

CTRL V:

İnsana Beyin. . Yaratıldığında verildi. Niye şaşırıyorsunuz.

29
1
yanıtYanıtla
cano:

mö. alttan ısıtma varmış biz hala soba yakıyoz. . sobaya önünü dönsen arkan donuyo arkanı dönsen önün donuyo:)

27
1
yanıtYanıtla
Haydar Mobil-IOS:

Yaw arkadaşlar bunu sormak zorunda hissettim kendimi...Hz. İsa'nın dogumu Sıfır kabul edilirse ve burası m.ö 25 te yapıldıysa nasıl hristiyanlıgın merkezlerinden sayılır?????

20
4
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN.MERDO:

NE ESKİ İNSANLARI YARIM AKILLIMI SANIYONUZ.

23
0
yanıtYanıtla
işin doğrusu:

2000 yıl evvel ne çalışmışlar o taşları yerıne koymak teknolojı yok sıfır ıken dahı dahıler yaratan o ınsanlara saygı duymalıyız çalışkanlıklara şimdiki yürümeyen cevresine yere izmarit atan insanlar insanım diyebilirmi acaba

19
3
yanıtYanıtla
MuzaferMobil-IOS:

Orayı müslüman Erdoğan yaptı!.

15
5
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

İMARA AÇILSIN HEMEN ÇEVRESİNE BİR AVM KURALIM HEP İÇİNDEKİ MAĞAZALAR PARA KAZANSIN HEMDE AVM SAHİBİ RANTÇILAR. . DOLAYLI OLARAK TÜRKİYE KAZANIYORMUŞ ÖYLE DİYORLAR!!!!!!!!!!!!!!!!

13
3
yanıtYanıtla
KIZIL EJDER:

türkiye yeni modern en güclü bir şekilde israilin kaç yıldır korkulu rüyası gerçek olacak büyük güçlü OSMANLI DEVLETİ el öptüren

11
4
yanıtYanıtla
Adımı Yazdım:

Bu yerden ısıtma sistemleri daha önce de arkeolojik bölgelerde keşfedilmiş bir şey? Neden büyüterek haber yapıyorsunuz?

12
3
yanıtYanıtla
mimarlık öğrencisi:

hocamıza atıp tutmak yerine verdiği bilgilerin önemine değinilse daha iyi olacak. adam profesör olmuş ve egosunu yenmiş biri olarak gayet güzel açıklama yapıyor ancak cehaletten hat safhada nasibini almış insanlar herzaman olduğu gibi boş boğazlık yapıyorlar. teşekkürler hocam bizleri aydınlattığınız için.

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title