Haberler

İspanya, Elenmenin Şokunu Yaşıyor

Güncelleme:

İspanya'nın, evsahipliğini yaptığı ve şampiyonluk hedefiyle yola çıktığı 2014 FIBA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Fransa'ya elenmesi, İspanyol basınında geniş yankı buldu.

Marca gazetesi, "İspanyol basketbol tarihinin en üzücü gecesi" ifadesini öne çıkarırken, "İspanya Milli Takımı, korkunç kötü bir maç sonrasında mağlup oldu. Üçlük atışlarda 22'de 2 isabet oranıyla oynadı. Potada ve yedek kulübesinde toplu çöküş yaşadı" ifadelerini kullandı.

"Sert düşüş" başlığını atan AS gazetesi de takım kaptanı Juan Carlos Navarro'nun maçın ardından yaptığı açıklamada, "Maça iyi hazırlanmadık" sözünü öne çıkararak, başantrenör Juan Antonio Orenga'yı sorumlu gösterdi.

Bir diğer İspanyol spor gazetesi Sport, "Nakavt ve başarısızlık", El Mundo Deportivo ise "Düş uçtu gitti" başlıklarını attı.

El Mundo gazetesi, "İspanya basketbol tarihinin en iyi neslinin en acı veren yenilgisi" başlığını kullanırken, El Pais de "İspanya, kendi Dünya Kupası'ndan Fransız usulü tekmeyi yiyor" başlığını tercih etti.

İspanya Milli Takımı'nın "tanınmaz bir basketbol oynadığı, strateji olarak Fransızların çok daha üstün olduğu" değerlendirmesinde bulunan İspanyol basınında, Fransız Diaw'ın maçın yıldızı olduğu vurgulandı.

Navarro'nun "Çeyrek finalde şampiyonayı kazandığımızı zannediyorduk. Bakın neler oldu. Maça iyi hazırlanamadık. Elbetteki çok daha üstlerde olmak isterdik. Büyük bir takımız ama bugün bunu göstermedik" şeklindeki açıklamaları, en çok öne çıkarılan ifadeler oldu.

Pau Gasol da Fransa karşısındaki yenilgiyi "acı verici" ve "hayal kırıklığı" şeklinde yorumlamış, "İyi oynamadık. Bu maçın gerektirdiği düzeyde olamadık ve kaybettik. Son yılların en kötü maçını oynadık. Şut yüzdemiz ve ribauntlardaki fark maçın kilit noktası oldu" ifadelerini kullanmıştı. Gasol, İspanya Milli Takımı'nı ne zaman bırakacağını bilmediğini dile getirmiş ve "Son maçının ne zaman olacağını bilemezsin. İnşallah 50 yaşına kadar oynarım ama bunda şüpheliyim. Ülkem için oynamak hoşuma gidiyor ancak hiçbir şey garanti değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Eleştiri oklarının hedefi haline gelen ve maçın ardından salondaki İspanyolların "istifa, istifa" tezahüratlarına maruz kalan başantrenör Juan Antonio Orenga ise "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Şu anda maçı düşünüyorum. Bu anı yaşamak çok zor bir şey. Ben federasyonun bir adamıyım. Geçen yıl işler yolunda gitti ve burada veya başka bir yerde olmakta hiçbir sorun yok. Mücadeleye devam edeceğiz" cevabını verdi. - Madrid

Kaynak: AA / Spor

Juan Carlos Navarro İspanya Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title