Haberler

İspanya'da Libya'da İstikrar ve Kalkınma Konulu Konferans Düzenlenecek

Güncelleme:

İspanya Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, yarın Madrid'de, Libya'da istikrar ve kalkınma konulu konferans düzenlenecek.

İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, yarın Madrid'de, " Libya'da istikrar ve kalkınma" konulu konferans düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da 13 Temmuz'dan bu yana durumun kötüye gittiğine işaret ederek, bölgedeki aktörlerin çatışma yerine tekrardan diyalog ve müzakereye geçmeleri için uluslararası çabaların artması gerektiğine ve konferansın bu sebeple organize edildiğine vurgu yaptı.

Libya'da ekonominin toparlanması ve bölgesel güvenliğin sağlanmasının önemine değinilirken, komşu ve krizden etkilenen ülkelerin Libya'ya yönelik işbirliğini artırmaları gerektiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler'in Libya Özel Temsilcisi İspanyol diplomat Bernardino Leon'nun, Libya'da ulusal diyaloğu teşvik, kalıcı ateşkes ve bölgesel uzlaşma için çalıştığı hatırlatılırken, konferansın bu hedeflere yardımcı olacağı kaydedildi.

Konferansa, 5+5 diyalog grubu ülkeleri (İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Portekiz; Cezayir, Libya, Fas, Moritanya, Tunus), Med 7 ülkeleri (İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan) ve Libya'ya komşu ülkelerle (Cezayir, Çad, Mısır, Nijer, Sudan, Tunus),  Arap Birliği, Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve Akdeniz için Birlik'ten temsilciler katılacak. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İspanya Madrid Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title