Haberler

İspanya'da "Libya'da İstikrar ve Kalkınma" Konferansı

21 ülke ve uluslararası örgütün temsilcilerinin katıldığı konferans başladı Libya Dışişleri Bakanı Abdulaziz: "Kuzey Afrika'daki terör, bölgesel değil küresel bir sorundur ve küresel bir cevap gerektirir" İspanya Başbakanı Rajoy: "Libya'da, hiçbir koşul öne sürmeden silahların yerini siyasetin alması.

İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın organize ettiği, " Libya'da istikrar ve kalkınma" konulu konferans, Madrid'de başladı.

21 ülke ve uluslararası örgütten temsilcilerin katıldığı konferansın açılışında konuşan Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz, " Kuzey Afrika'daki terör, bölgesel değil küresel bir sorundur ve küresel bir cevap gerektirir" dedi. Libya'nın zor bir dönemden geçtiğini ancak toparlanıp, tekrardan istikrarın geleceğini savunan Abdulaziz, bu süreçte uluslararası toplumun desteğinin temel oluşturacağını savundu.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da yaptığı konuşmada, " Libya'da, hiçbir koşul öne sürmeden silahların yerini siyasetin alması vazgeçilmez bir gereksinimdir" dedi. Rajoy ayrıca, konuşmasının sonunda Katalonya krizine atıfta bulunarak, " İspanya'nın demokrasi süreci güzel bir örnek teşkil etmektedir. Demokrasiye geçiş, uzlaşma ve diyalog ile inşa edilir. Bu ruh halen hayatta. Anayasa herkes için referans olmalı ve saygı duyulmalı" ifadelerini kullandı.

Konferansa, Fransa, Sudan ve Tunus dışındaki diğer ülkeler, ( İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Cezayir, Libya, Fas, Moritanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Çad, Mısır ve Nijer) dışişleri bakanı düzeyinde katılıyor. Ayrıca, Arap Birliği, Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve Akdeniz için Birlik'in temsilcileri de konferansta hazır bulunuyor.

Libya'nın tekrar istikrara kavuşması, ekonomisinin toparlanması ve bölgesel güvenliğin sağlanmasına uluslararası anlamda destek olabilmek amacıyla organize edilen konferansın sonunda, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ve Libya Dışişleri Bakanı Abdulaziz'in basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Kuzey Afrika İspanya Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title