Haberler

İslam Alimlerinden IŞİD Lideri Bağdadi'ye Mesaj

Güncelleme:

126 İslam aliminin imzasıyla IŞİD lideri Bağdadi'ye hitaben yayınlanan bildiride, İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmenin caiz olmadığı ifade edildi.

Farklı ülkelerden 126 İslam alimi, terör örgütü IŞİD'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'ye hitaben yayınladıkları bildiride, "İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmek caiz değildir" ifadesini kullandı.

Bildiriye imza atanlardan Ürdünlü vaiz Ali el-Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bildirinin, Müslümanlar arasında olması gereken en temel hakları kapsadığını, öğüt amacıyla ve Allah'ın IŞİD militanlarını veya onlardan birini hidayete erdirmesi umuduyla yazıldığını belirtti.

24 ÜLKEDEN 126 ALİMİN İMZASI VAR

Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Mısır, Tunus, Irak, Sudan, Yemen, Türkiye, İngiltere, Fransa, ABD, İsveç, Bosna Hersek, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Arjantin, Kanada, Hindistan, Çin, Malezya, Endonezya ve Nijerya'dan 126 İslam aliminin imzasını taşıyan bildiride, şunlar kaydedildi:

"CAİZ DEĞİL"

"İslam'da suçsuz insanı öldürmek, elçileri ve dolayısıyla gazetecileri öldürmek, küfrünü açıkça ortaya koymayanları kafir saymak, Hristiyanlara veya Ehl-i Kitaba kötü davranmak ve ittifakla kaldırılan köleliği uygulamak, insanları Müslüman olmaya zorlamak, kadınların ve çocukların haklarını ellerinden almak, İslam'da ölülerin cesetlerine zarar vermek (herhangi bir uzvunu kesmek vesaire), işkence yapmak, kötü işleri Allah'a isnat etmek, peygamberlerin ve sahabelerin mezarlarını yıkmak, caiz olmadığı gibi İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmek de caiz değildir."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (68)

keyaksar:

akp ve türk milliyetçileri işit destekçisidir. işitin içinde 2000 türk özel timi ve 5000 türkiyeli var. biz kürtler türk ve sunni arablarla savaşıyoruz . inşallah türkiyede iç savaş çıkar suriye gibi olur

12
41
yanıtYanıtla
Tc:

Keyaksar Türkiye''de iç savaş çıksa Türk milleti PKK''lı kürtleri doğrar merak etme bizim aşağılık enayi Türk milleti hem ışide hem PKK''ya hem israile kuçak açar nankör kedi

yanıt0
yanıt0
cem tuna:

Sadece fitne için bir mesaj yazmışsın KEYASKAR. . Bu mesajın gerçeklikten, kanıttan, bilgiden ama en önemlisi iyi niyetten yoksun bir mesaj. Seni kınıyorum. .

yanıt0
yanıt0
anti faşo:

siz daha kafanızdan çuvalı çıkaramadınız mavi marmarayının çerefini kurtaramadınız neden askeri gücünüz yok değilmi karşınıza ağır silaha sahip olmayanlar çıktımı kahram nidaları atarsınız kürtlermi sizin haysiyetinizi sizin kafanıza çuval geçirenlerden ve mavi marmarda insanınıza katledenlerenden kürtlermi kurtaracak hadi ordan gidin çuvalınızı çıkarın onurla da görelim sizi çuval mavi marmara oğlanları

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Şeriat iki kadının şahitliğini bir erkeğin şahitliğine denk getiriyor, bum u şeriatın adaleti?

15
14
yanıtYanıtla
.m@m.m:

Kitap bunu emrediyorsa yorum yapmak bize düşmez. Kuranın adaleti de sorgulanmaz.

yanıt0
yanıt0
Dinden Çıkma:

Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın Şeriat ne diyorsa odur. Müslümanım demek şeriata inanıyorum demek. Kafanıza göre nefsinize göre konuşup dinden çıkmayın

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Bakın bakın, ortaçağ zihniyetin bekçileri hemen görevde. Keşke bizdede Iranda gibi sokağa çikabilip zihniyet polisi olabilseniz. Keşke Atamız olmasaydı, demi?

yanıt0
yanıt0
meto:

kadın milletini çook iyi tanırım sıkıştılarmı yalan söylerler korkak yapıya sahiptirler. o yüzden şahitlik yapmaları gerektiğinde kocası babası abisi menfaatine olmayan veya aleyhinde şahitlik yapacağı kişiden korkarlar o yüzden allah bu şekilde ayet indirimiştir. kuranda mantık dışı bir ayet yoktur. aslıda çoğu kadında bunu bilir. şahitlik yapacak kadına az bir vesvese verseniz sana kötülük yaparlar diye korkar vazgeçer. . .

yanıt0
yanıt0
ÇOK DOĞRU:

ey alimler filistinde müslümanlar katl edilirken de sizin susmanız caiz mi ?

29
0
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title