Haberler

İskoçya'da Tarihi Bağımsızlık Referandumu Yarın

İskoçya'da yarın yapılacak tarihi referandum için son kampanya gününe girilirken, kamuoyu araştırmaları az da olsa "Bağımsızlığa Hayır" destekçilerinin önde olduğunu gösteriyor.

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Alex Salmond, yazdığı mektupta İskoç seçmenlerden "Evet" oyu kullanmalarını istedi. Salmond, seçmenlerin ellerinde ülkenin geleceğini belirleme gücü olduğunu belirterek, "İskoçya'nın, ülkemizin geleceği ellerimizde" ifadesini kullandı.

Dün akşam yayınlanan son üç ankete göre, "Bağımsızlığa Hayır" diyeceklerin oranı önde gözüküyor. Anketler, "Hayır" oyu vereceklerin oranının yaklaşık yüzde 52, "Evet"çilerin oranının ise yaklaşık yüzde 48 olduğunu ortaya koydu. İskoç seçmenlerin yaklaşık yüzde 3 ila 8'inin ise hala kararsız olduklarını söyledikleri belirtiliyor.

Anketler manşetlerde

İskoç gazeteleri de bugünkü sayılarının manşetlerine son anketleri taşıdı. The Herald gazetesi referandumun başa baş geçeceğinin görüldüğünü aktarırken, Scotsman gazetesi "Hayır oyu önde ama Evet farkı kapatıyor" manşetini atti.

Öte yandan İngiltere'nin eski üst düzey askeri yetkilileri kaleme aldıkları açık mektupta, "Evet" sonucunun İngiltere'yi saldırılara karşı savunmasız kılacağı uyarısında bulundu. "Birlikte Daha İyiyiz" kampanyasının da bugün İskoç seçmenlere "Hayır" oyu vermeleri için son kez çağrıda bulunmaları bekleniyor.

İskoçya'da yaşayan ve 16 yaş üzerindeki İskoçlara yarın "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek. Yaklaşık 4 milyon İskoçun yarın sandık başına gitmesi bekleniyor. Oy verme işlemi yarın sabah yerel saatle 07.00'de (TSİ 09.00) başlayacak ve akşam yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar sürecek. Sonucun cuma sabahından önce belli olması beklenmiyor. - Edinburgh

Kaynak: AA / Güncel

Alex Salmond Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?v Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title