Haberler

Işid ve El Nusra Örgütü Meclis Gündeminde

Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye, "2013-2014 yılları arasında IŞİD ve El Nusra örgütünün elinde bulunan sınır kapılarından yapılan ihracat tutarı ne kadardır?

Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye, "2013-2014 yılları arasında IŞİD ve El Nusra örgütünün elinde bulunan sınır kapılarından yapılan ihracat tutarı ne kadardır? IŞİD Terör Örgütüne Irak ve Suriye'de savaşta kullanılabilecek araç ve gereçlerin ticareti yapıldığı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, "Yılın ilk sekiz ayında Türkiye'nin ihracatı yüzde 5.3 artarken, iç savaşın devam ettiği Suriye'ye ihracat artışı yüzde 57 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye'nin bölgeye olan araç ve yedek parçası, kıyafet, hububat gibi dayanıklı yiyecekler, cep telefonu gibi elektronik cihazlar ile kimyevi madde ihracatında artış olmuştur. Bu bağlamda; 2013-2014 yılları arasında IŞİD ve El Nusra örgütünün elinde bulunan sınır kapılarından yapılan ihracat tutarı ne kadardır? Eylül 2014 itibariyle IŞİD ve El Nusra örgütünün elindeki sınır kapıları hangileridir? IŞİD ve El Nusra örgütünün elindeki sınır kapılarından ithalat ve ihracat neden izin verilmektedir? Türkiye'den Suriye'ye araç ve yedek parçası, kıyafet, hububat gibi dayanıklı yiyecekler, cep telefonu gibi elektronik cihazlar ile kimyevi madde ihracatının katlandığı iddiaları doğru mudur? IŞİD Terör Örgütüne Irak ve Suriye'de savaşta kullanılabilecek araç ve gereçlerin ticareti yapıldığı iddiası doğru mudur? Uluslararası sistemde terör örgütü listesine alınmış IŞİD'in elindeki sınır kapılarından ticaret yapılması, yetkili makamlarca ticaret yapılmasının engellenmemesi uluslararası hukuka uygun mudur IŞİD Terör Örgütünün Türkiye'ye petrol sattığı iddiası doğru mudur? Türkiye'den 2013-2014 yıllarında Suriye'ye makine parçaları ihraç edilmiş midir? Edilmiş ise bu parçalar nelerdir? Bu ihracat hangi firmalar arasında olmuştur?" diye sordu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Canikli El Nusra Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title