Haberler

IŞİD, Süleyman Şah'ın Etrafını Kuşattı

Güncelleme:

Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi, İŞID tehdidi altında. Bölgedeki Arap aşiret liderlerinden alınan bilgiye göre, IŞİD, dün gece itibari ile 1100 militanını, 36 Mehmetçiğin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi etrafında konuşlandırdı.

Kürtlerin yoğun yaşadığı Kobani bölgesine yönelik acımasız saldırılarını artıran İŞID'e karşı ABD'nin başını çektiği koalisyon güçleri hava operasyonlarını sürdürürken, Türkiye'nin hava operasyonlarının yetersiz olduğunu ifade etmesi, IŞİD'i harekete geçirdi.

TÜRBENİN ETRAFINI SARDILAR

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre IŞİD, 3 günden bu yana Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında militan yığınağı yapıyor.

36 TÜRK ASKERİ REHİN ALINMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Kaynaklar, IŞİD'in türbe etrafında 1100 militanını konuşlandırdığını ileri sürüyor. Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 askerimizi rehin alabileceği iddia edilen İŞID'in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü'nü elinde tuttuğu ve 420 militanını bu bölgede konuşlandırdığı öğrenildi.

LOJİSTİK YIĞINAK

Türbeye yönelik bir saldırı durumunda TSK'nın Türkiye sınırından türbeye geçiş için Cadde Köyü yol güzergahını kullanacağını hesap eden IŞİD militanlarının bölgede lojistik yığınak yaptığı bilgisi ulaştı.

ABD savaş uçaklarının, dün akşam IŞİD örgütünün Musul'daki mevzilerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında, IŞİD'li Ebu Enes'in öldürüldüğü bildirildi.

IŞİD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD'e karşı oluştulan Nebii Yunus Birlikleri Sorumlusu Sad Cuburi, IŞİD emirlerinden Ebu Enes Kurdi'nin, dün akşam savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıda öldürüldüğünü belirtti. Cuburi, Musul'un Mahmur, Hazır, Kuşafe bölgelerine yapılan hava saldırılarında, birkaç örgüt emirinin yanısıra çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Süleyman Şah Türbesi Süleyman Şah Türkiye Suriye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title