Haberler

IŞİD, Musul'da Saddam'ın Taktiğini Uyguluyor

Güncelleme:

İşgal ettiği bölgelerde "Araplaştırma" politikası uygulayan IŞİD, Beyci ve Ramadi bölgelerinden getirdiği 218 Arap aileyi Kürtlerin yoğun yaşadığı köylere yerleştiriyor.

IŞİD'in Musul'da işgal ettiği bölgelere Arap aileleri yerleştirerek "Araplaştırma" politikası uyguladığı bildirildi.

218 ARAP AİLEYİ MUSUL'A YERLEŞTİRDİ

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD'in işgali altındaki Beyci ve Ramadi bölgelerinden getirdiği 218 Arap aileyi, Muslu'da Şebek Kürtler'in yaşadığı köylere yerleştirdiğini belirtti. Memuzini, örgütün Kürt köylerine yerleştirdiği Araplar'ı silahlandırılarak Peşmerge Güçleri'ne karşı kullandığını ifade etti.

SAVAŞA GİTMEYENE CEZA

IŞİD işgali altındaki Ninova vilayetinin merkezi Musul hakkında bilgi veren KDP yetkilisi, "IŞİD mensupları, kentte evleri dolaşarak erkekleri zorla silahlandırıyor. Savaşa gitmeyen gençlerden bin 200 dolar para cezası alıyor" dedi.

Güney Kürdistan'da devrik diktatör Saddam Hüseyin döneminde de "Arap Kemeri" adı altında Araplaştırma politikası uygulanmıştı. Başta Kerkük ve Musul olmak üzere, Kürt bölgelerine Arap nüfus yerleştirilmiş, Kürtler de sürgün edilmişti.

ARAPLAŞTIRMA POLİTİKASI 1930'LU YILLARDA BAŞLADI

1930'lu yıllardan itibaren Irak hükümetleri tarafından bölgeye yönelik olarak sistematik bir şekilde "Araplaştırma" politikası başladı. Bu politika Saddam Hüseyin'in iktidarı döneminde büyük yoğunluk kazandı. Saddam Hüseyin, Irak'taki Türklerin merkezi durumunda olan Kerkük'te, "Araplaştırma" politikasını büyük bir hızla uygulamaya koydu.

SADDAM TÜRK KİMLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTEDİ

Bir tarafta güneyde yaşayan Arapları Kerkük'e yerleştirirken, Kerkük'te yaşayan Türkmenleri de göçe zorladı. Kerkük'ün adı Al-Tamim olarak değiştirildi. Saddam Hüseyin, kentin Türk kimliğini ortadan kaldırmak istedi.1960'lı yılların başlarına kadar Kerkük nüfusunun %95'i Türk iken, bu rakam sistemli göç hareketleri ile ve Kerkük ilinin sınırlarının daraltılması nedenleriyle 1980'li yıllarda %75'e düştü.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Saddam Hüseyin Kerkük Ramadi Musul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (37)

POYRAZ:

KÜRTLER AYNISINI TÜRKLERE YAPIYOR ARAPLARDA KÜRTLERE YAPIYOR DEMEK. ASİMİLASYON PEŞİNDE HERKES. AMA ARAP NÜFUSU KÜRT NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA ARTIYOR. AYNI ŞEKİLDE KÜRT NÜFUSUDA TÜRK NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA ARTIYOR. TÜRK İNSANI SANIRIM UYKUSUNDA EN AZ 3 COCUK DİYE BAŞBAKAN BOŞA DEMEDİ TÜRKLER BENCE UYANMALI.

28
24
yanıtYanıtla
mardinlimobilWeb@haberler.com:

ALLAHIN IZNI ILE BU MUKADDES TOPRAKLARDA KURT BAYRAGI DALGALANACAK KURT DILI KONUSULACAK VE ISLAMIN GERCEK ORDUSU KURTLER OLACAK

18
34
yanıtYanıtla
URFALI ABDULLAH:

SEN ZALIMDIN AMA ADAMIN DA KRALIYDIN-SEN VARKEN IRAKTA OTORITE VARDI-IRAKTA KÜRTLER SÜT DÖKMÜS KEDI GIBI YASIYORDU-YAHUDILER GECELERRI RAHAT UYUYAMIYORDU-EMPERYALIST SÖMÜRGECI GÜCLER SENDEN KORKTUKLARI ICIN MÜNAFIKLARIN YARDIMIYLA SENI YOK ETTILER-

22
25
yanıtYanıtla
ÇOK GEÇ DEĞİL:

KÜRTLERE YANLIŞ YAPAN SADAMIN SONU NASIL OLDUYSA İŞİDİN SONUDA AYNI OLACAKTIR KAÇACAK DELİK ARAYACALRDIR KANALİSZAYON ÇUKURLARINDA ÖLECEKLERDİR İĞDAM SEHPALRINDA BOĞAZLARINDA İP BULACAKLARDIR

36
11
yanıtYanıtla
TURAN:

HA KÜRT HA ARAP. HEPSİ İĞRENÇ İLK ÇAĞ YAŞAMI SÜRÜYOR

12
32
yanıtYanıtla
kurtMobil-ANDROID:

iş-it'lere o topraklar mezar olacak

28
16
yanıtYanıtla
eagle:

kürtlerde aynisini türkmenlere yapiyo

15
27
yanıtYanıtla
Müslüman TürkMobil-IOS:

Ey ahali soruyorum herkese; Bu kürtler niye heryerde terörist diye anılıyor??? Türkiyede Pkk, İranda Pjak, Irakta Pkk ve Ypg, Suriyede Pyd!!! Kürtler önce kendilerine bunun cevabını vermeli. Ve artık abd, israil ve ingiliz güdümünden kurtulmalı!!!

25
15
yanıtYanıtla
yılmaz güney:

Savcı : Mahir Çayan Ve Arkadaşlarını Evinizde Sakladınızmı ?YILMAZ GÜNEY : Evet Şimdi Gelseler Yine Saklarım.

38
2
yanıtYanıtla
Şervan cekdar Mobil-IOS:

Sanki senın bu tc devletın yapmadı

37
2
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title