Haberler

    IŞİD Komutanı Öldürüldü

    Güncelleme:

    IŞİD'in Irak'ın Saklaviyye kasabasındaki sorumlusu, 6 koruması ile birlikte öldürüldü.

    Irak’ta Anbar Eyaleti'ndeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine, ordu birlikleriyle IŞİD silahlıları arasında çıkan şiddetli çatışmada, örgütün bölge sorumlusu Ebu Evs Iraki ve 6 korumasının öldürüldüğünü belirtti.

    Felih, örgüte ait ağır silah taşıyan bir aracın da kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.

    FELLUCE'DE 6 ÖLÜ

    Anbar Eyaletine bağlı Felluce kentinde Nezzal, Cumhuriye, Vahde, Endelüs ve Dubbat Mahallelerine yönelik düzenlenen havan saldırılarında 6 kişi öldü. Felluce Hastanesi Basın sorumlusu Visam İsavi, hastaneye ikisi kadın 6 cesedin getirildiğini açıkladı. İsavi, dokuzu çocuk, biri kadın 22 yaralının da hastaneye getirildiğini belirtti.

    Anbar Eyaleti'ndeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih, kente yönelik saldırıyı, 'fitne çıkarmak ve kente geri dönüşleri engellemek' için IŞİD'in gerçekleştirdiğini iddia etti.



    Reşid Felih, "Anbar Operasyonlar Komutanlığı, Başbakan Haydar İbadi'nin, Anbar'daki tüm kentlere yönelik saldırıların durdurulması emrine uymaktadır" dedi.

    HASTANEYE SALDIRI

    Başbakan Haydar İbadi'nin tüm kentlere yönelik saldırıların sonlandırılması emrine rağmen Pazar günü Irak ordusu Felluce Hastanesi'ne saldırmıştı. Hastanede maddi hasar meydana gelmiş ve 2 sağlık çalışanı yaralanmıştı.

    HRW'DEN TAHKİKAT ÇAĞRISI

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Irak ordusunun mültecilerin sığındığı bir okulu vurmasıyla ilgili uluslararası tahkikat açılması çağrısında bulundu.

    Çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş durumda. Çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kaldı. Silahlı grupların kontrolündeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenleyen Irak ordusu ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Reşid Felih Irak Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (8)

    HAYDAR:

    Allah rahmet eylesin

    3
    26
    yanıtYanıtla
    ankaralı:

    ne kadar gerı kalmış cahil insanlar eğitimden yoksun bilimden yoksun dunyayı görmekten yoksun islam ınnacını doğru öğrenmekten yoksun cehennemlik yolu secerek halkda ınanarak kıyıma başladılar neyi fethettiler bilmiyorum sadece cehennemi kazandırdılar surıyede ırakta 50 sene gerıye gıden ekonomısı evlerı dagılan sıstemlerı başka ulkelere yem oldular hep beraber bırlesıpde ınsan gıbı paylaşıp yaşasanıza vahşet yapmayı seçtiler hepside perişan oldular viraneye dönmüşler

    21
    0
    yanıtYanıtla
    hnm@m.m:

    asil id dusmanlarinin cani cehennmee

    4
    12
    yanıtYanıtla
    CAVİD HASANOV.TALİS HALKİ:

    ALLAH BU CEHENNEM iTİ (KOMUTANA)SONSUZ SAYDA LANET ELESİN. AMİN. AND OLSUN ALLAHA. . . . MEKKEYE. . . . KURANA BU KAFİR. . . . İSRAİLİN PARALİ ESGERİ VE YEZİDİN (LANET OLSUN)KAFAKESEN TORUNU CAHENNEME GİTDDİ. SUKR ALLAHA. HOKM SAHİBİ ALLAHDİRRR. git o dunyada peyqeberin torunu (s) ve hz Alinin kizi hanim Zeynebin kabr-turbesini partlatmaqivin hesabini ver.

    11
    3
    yanıtYanıtla
    ...:

    katiller sürüsünün komutanını ölmüş . . . ne güzel olmuş , darısı diğerlerinin başına . . .

    13
    1
    yanıtYanıtla
    geç-bunları:

    işid-el kaide-pkk-hizbullah-el nüsra-el şebab ve daha neler neler bu örgütlerin tamamı islam cografyasında yaşayan halklara şiddet terör yokluk cehalet sefalet ekonomik ve sosyal çöküntüden başka bir etkileri olmamıştır-siyonizm çıkarlarına hizmet etmekten başkada bir sonuca hizmet etmezler-birçok ülkelerde oldugu gibi rak''ın İngiliz Başbakanı Abadi, Britanya pasaportunu rafa kaldırdı 23 yıl Londra''da yaşayan yeni başbakanın, tam 40 kez Kraliçe ile bir araya geldiği ortaya çıktı

    11
    1
    yanıtYanıtla
    mustafa:

    bende ksamdımmki ışid in kuvvet komutanlarından birini vurduz buneyaa köybekcisinle aynı statüde birin vurmuşlar ve büyük haber başlıyla ışid komutanı öldürüldü ışid bile yatıcak yeri varda medyanın yok

    4
    8
    yanıtYanıtla
    avanak fuat avni:

    AMA GERÇEK KOMUTAN HALA FAAL:BU GERÇEK KOMUTAN OLAMAZ:GERÇEK KOMUTANIN KİŞM OLDUGU YAKINDA ÇIKARF AMA UCU BİZE DOKUNACAK GİBİ:

    7
    3
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title