Haberler

IŞİD'in Son Videosu Fransa'da Şok Etkisi Yarattı

Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti örgütü tarafından yayınlanan son videoda 3 militanın Fransız pasaportunu yakıp, eylem çağrısında bulunmaları ülkede paniğe neden oldu.

Ortadoğu'da terör estirmeye devam eden Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) internet üzerinden yayınladığı son video kaydı Fransa'da şok etkisi yarattı. Üç Fransız IŞİD militanı son propaganda videosunda, "Allah'ın düşmanlarını öldürmek, yüzlerine tükürmek ve araba ile başlarını ezmek için kendi yurttaşlarımı buraya cihada çağırıyorum" dedi.

FRANSIZ PASAPORTLARINI YAKTILAR

Arapça ve İngilizce alt yazıyla verilen yedi dakikalık videoda, üç erkeğin sembolik olarak kendi Fransız pasaportlarını yakıyor. Maskesiz ve sakallı olarak görülen militanların üzerlerinde saldırı tüfekleri ve uzun bıçaklar görülüyor.

"SURİYE'YE SEYAHAT EDEMİYORSANIZ..."

Fransızca konuşan militanlar Fransa'daki Müslümanlara hitaben, "Irak ve Suriye'ye seyahat yapmaya olanak bulamıyorsanız araba veya silah kullanarak bulunduğunuz yerdeki kafirleri öldürün. Yiyecek veya içeceklerine zehir katarak öldürmek mümkündür" dedi.

Yaklaşık olarak bin Fransızın Irak ve Suriye'ye savaşmaya gittiği tahmin edilmektedir.

Fransız hükümeti bölgede çıkan çatışmalarda 50'e yakın Fransız vatandaşının öldüğünü açıkladı.

Bu ayın başlarında geri dönen bir Fransıza yedi yıllık bir hapis cezası verildi.

Fransız polisi IŞİD'e katılımları engelleyebilmek için seyahat edenlerin pasaportlarına el koyma yetkisine sahip.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Fransa Irak Işid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500

Yorumlar (109)

bozdağlı:

yanrtarfı israil olan bir işidli sence niye bu hakekatı israilde yapamıyor aptal deyiliz lan biz bu ülkede kimse aptal değil siz şeriat diye insan katlediyorsunuz allahın ayetleri açık beyanken siz allahın ayetlerine yorum ekleyip allah böyle diyor deyip uyguluyorsunuz lan asıl amacınız belli kosovada arnavutlukta sırbistanda yapılan ile aynı böl parçala ülke cıkar petrol silah eroin sat kadın pazarla organ mafyaları su an suriyede ve ırakta bu katliamdan kazandı organları kullanıyor bizler aptal değiliz orada açlıktan ölen cocuk yerine organı sökülen çocuklar var haberimniz olsun . .

154
7
yanıtYanıtla
guraba:

öyle boş keseden sallamaya benzemiyor senin neye inandığını bilmediğin islam ve ayetleri açık dediğin ama açık olan ayetlerden hiç haberdar olmadığın kuran muhammed suresi 4. ayet kulak ver:Kâfir olanlarla savaşa giriştiniz mi vurun boyunlarını, onları iyice yaralayıp kırdınız, bozguna uğratıp da onlara üst geldiniz mi işe sağlam yapışın, bağlayın sımsıkı tutsakları, ondan sonra da isterseniz öylece salıverirsiniz onları, isterseniz para alır da bırakırsınız savaş ağırlığını atıncaya dek, bu, böyle; ve Allah dileseydi savaşsız da helâk ederdi onları ve fakat bir kısmınızı, bir kısmınızla sınamak ister ve Allah yolunda öldürülenlerin yaptıklarını asla boşa çıkarmamaktadır.

yanıt0
yanıt11
gurabaya cevap:

aradaşım adamların kafalarını kestikleri müslümanlar sen ne diyorsun ya. . . . hangi yahudinin hangi hristiyanın kafasını kesmiş. . . nasıl bir beyniniz var anlamıyorum. . . sırf pkkyla savaşıyor diye dostun mu oldu. . . ya ölen müslümanlar ve müslümanlık adına yapılan barbarlık. . . amaç ne kime hizmet. . . cihat bu mudur. . . cihat kalptedir. . . üstelik o belirttiin ayetin analizini yaprın ya ölen kafir mi iyi bak. . . .

yanıt17
yanıt0
tefekkür:

kendi ülkelerinden kaçıp yalvararak avrupanın kucağına sığınıp rahat hayat sürdürüp sonra da bakıp büttüğü ülkelere terörst faaliyetler sürdüren vahşi milletlerden ne çıkar bir bir fare gibi deliklerinden öleceksiniz sizi gidi talancı tecavüzcü barbarlar yüca rabbim kökünüzü kurutsun. . zülüm eden zülümle karşılık bulur her biji abd ve müttefikleri

114
8
yanıtYanıtla
EROSMobil-IOS:

Ulan dinimde soğudum bu hamamböceklerinin yüzünden

57
37
yanıtYanıtla
gokhanm@m.m:

Senin dinin belli adın dan

yanıt4
yanıt4
müessil:

sende din olsa imanın bu cümleyi kurmaktan imtina ederdi ismnden belli senin dinin

yanıt7
yanıt11
zaten musluman değilsinm@m.m:

HHadi lan ordan

yanıt0
yanıt0
kurdo 47:

ışıdı seven türkler nerde onlar da katılsınlar guya müslümanlar ya

76
9
yanıtYanıtla
Nevar Burda?:

sowdan baska birsey yapmiyorlar tsk gibi

30
53
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title