Haberler

IŞİD'in Kobani Komutanı, Çeçen Gelin İçin Arkadaşını Öldürmüş

Güncelleme:

Çeçen lider Kadirov'un bakanının kızı olan Seda, bir IŞİD militanı ile evlenmek için Suriye'ye gitti. İddiaya göre, IŞİD emirlerinden Ebu Ömer, Seda'nın evlendiği ve çocukluk arkadaşı olan militanı öldürerek onu kendi eşi yaptı.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını komuta ettiği iddia edilen liderlerinden Gürcü Ebu Ömer el-Şişhani, uzunca bir süredir dünya basınının gündeminde yer alıyor. Ebu Ömer'in Çeçen eşi Seda Dudurkaeva ise bugüne kadar pek basına yansımayan film gibi bir hikayeye sahip...

LÜKS İÇİNDE YAŞIYORDU

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un bakanı Asu Dudurkaev'in kızı olan genç kadın, lüks içinde korunaklı bir hayat yaşıyordu. Ancak, güzelliği ile nam salan Seda, 'radikalleşmeye' başlamıştı.

ÇOCUKLUK AŞKIYLA EVLENDİ

Genç kadın, internet üzerinden Suriye'ye cihatçılara katılmaya giden bir Gürcü olan Hamzat ile tanıştı. Hamzat, IŞİD liderlerinden Ebu Ömer Şişhani'nin sağ koluydu. Gürcistan'ın aynı kentinde büyüyen ikili, çocukluklarında da komşuydu. Bir gün Hamzat yaralandığında, Seda onun yanına gitmeye karar verdi. Türkiye'deki aracıların yardımı ile Suriye'ye giden Seda, geri dönmeme kararı alarak Hamzat ile evlendi.

ÇEÇENİSTAN İÇİN "ONUR MESELESİ" OLDU

Seda'nın IŞİD'e katıldığı ortaya çıkınca Kadirov, babasını 'fanatik kızını kontrol edemediği için' kabineden attı. Kadirov, Seda'nın geri dönmesini Çeçenistan için bir "onur meselesi" ilan etti. O sırada Hamzat'ın annesi Leila Açişvili, oğlu ile Skype üzerinden bağlantı kurmuş ve onu Suriye'de ziyaret etmek için rızasını almıştı. Çeçen yönetimi yetkilileri, Açişvili ile iletişime geçerek Suriye'ye gittiğinde Seda'yı da geri getirmesini istedi.

GERİ DÖNMEDİ

Açişvili'nin Daily Beast sitesindeki anlatımına göre, Hamzat ve Seda oldukça yoksuldu. Ancak Açişvili'ye göre, Seda bu durumu umursamıyor ve Hamzat ile birbirlerini çok seviyor gibi görünüyorlardı. Açişvili, Seda'ya ailesinin onu çağırdığını söyleyince genç kadın, "Suriye'de özgür hissettiğini ve orada öleceğini" söyledi.

"BİR ŞEHİDİN EŞİ YALNIZ BIRAKILAMAZ"

Açişvili, Suriye'den Gürcistan'a döndükten 4 gün sonra Hamzat'ın ölüm haberi geldi. Hamzat öldükten sonra Seda da ailesinin yanına geri dönmeye karar verdi. Ancak Ebu Ömer buna izin vermedi ve "bir şehidin karısının yalnız bırakılamayacağını" belirterek Seda'yı kendi eşi yaptı. Ancak Ebu Ömer'in Hamzat'ı bilerek öldürdüğüne dair dedikodular yayıldı. Zira bir saldırıdan döndüğü sırada aracı havaya uçan Hamzat'ın ölümü şüpheli bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Kadirov Çeçenistan Suriye Kobani Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (43)

ELAZIĞLI:

iştye çeçen kahpeleri böyle oluyor. . . ruslart bunları kökünü getirseydi. . ama bu sefr işallah getirreck bunların kökünü rusya. . . allahın izni ile

32
27
yanıtYanıtla
gerçek türk:

haber güzele it türkler ve iş it liler nezaman yok olacak

19
36
yanıtYanıtla
Veli Demir Potin:

Peygamberimizin nasıl sakal bıraktığı bellidir. Vahşi ve Mağara adamı görüntüsünde Müslüman olmaz. Bunlar nereden bakarsanız bakın A. B. D. nin piyonlarından ibaret.

37
6
yanıtYanıtla
BaZIDLy:

işid den ne baklenir nerde bi hırsız varsa tinerci varsa işid e katılmış hiç şaşırmadım

17
14
yanıtYanıtla
asena:

Zulmün olduğu yerde sessiz kalan şerrefsizdir. Bugün kobanede kürtler, kerkük, te türkmenler ve peşmergeler, musul, da şii, ler, şengal, de ezidiler, rabia, ceza, da araplar işit zulmü altında.

24
6
yanıtYanıtla
Habermi:

IŞID i durduramayınca bizim malum medya belden aşağıya da vurmaya başladı önce herkesin kafasını kesiyorlar dediler. Kobanide siviller var dediler ki böylebirşey asla yok tüm siviller terk etti şehri sonra kimyasal silah kullanıyorlar dediler. en son insanların en zayıf noktası Namustan girmeye başladılar. Bir söz var Ben düşmanın mert olanını severim diye bırakın bu ayakları adamlar ilerliyor PKK Treöristleri sizlere göre kürt güçlerine destek olmak için bu tür haberleri sallamayın

22
7
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

son zamanlarda daha saçma bi haber okumamıştım işte haber yokken haber yapmak budur tebrikler gerizekalılar sürüsü:)

7
17
yanıtYanıtla
DERYA:

BUNLAR İSLAMI KARALIYOR. BÖYLE MÜSLÜMANLIK, DİNDARLIK OLMAZ. . .

20
4
yanıtYanıtla
....:

yine bir yalan haber çok basit yalanlar bunlar hehe pkk pyd çok dürüst mazlum ışid kötü sapık kafa keser ama öle değil işte bilen gerçeği biliyor

7
16
yanıtYanıtla
okan okan:

işinize gelmeyince yalan haber demi heyy yawrumm manita kavgası kanlı bitmiş işte namussuzlar sürüsünden beklenen şeyler bunlar normaldir iş it ler işte ne beklersin

12
11
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title