Haberler

IŞİD, Bir Uçağı Daha Düşürdü!

Güncelleme:

IŞİD, Bağdat'ın kuzeyinde bir askeri uçağı düşürdüklerini öne sürdü.

Terör örgütü IŞİD, Bağdat'ın kuzeyindeki El-Hadira bölgesinde bir askeri uçağı düşürdüğünü iddia etti.

IŞİD'e bağlı Musul'dan yayın yapan El-Beyan radyosunda yer alan habere göre, IŞİD hava savunma birimleri, Bağdat'ın kuzeyinde Beled istasyonu yakınlarında bir askeri uçağı düşürdüğünü ve pilotu rehin aldığını iddia etti.

UÇAĞIN KİMLİĞİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Düşürülen uçağın henüz kime ait olduğu belirtilmedi.

Olaya ilişkin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Irak Hava Kuvvetleri'nden henüz bir açıklama gelmedi.

GEÇEN HAFTA DA BİR UÇAĞI DÜŞÜRMÜŞLERDİ

Suriye'nin Rakka kentinde, geçen hafta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçak düşürülmüştü. Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu, pilotunun da IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı.

ABD, IŞİD'E YARDIM YAPILDIĞI İDDİASINI YALANLADI

ABD'ye ait savaş uçaklarından, Irak'taki IŞİD militanlarına havadan silah yardımı yapıldığı iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD savaş uçaklarından Salahaddin'e bağlı Beled ilçesinin El-Hadira bölgesinde IŞİD militanlarına askeri yardım atıldığına yönelik basında çıkan haberlerin yanlış olduğu belirtildi.

"ABD tarafından ne Beled ilçesi ne de başka bir yere herhangi madde atıldı" ifadesi kullanılan açıklamada, basında çıkan bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yanlış olduğu kaydedildi.

"ABD, IRAK'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

Açıklamada ayrıca, "ABD, şiddet kullanan radikallere karşı Irak hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edecek ve tek bir Irak'ın ilerlemesini destekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'ye ait helikopterlerden, Irak'ın Salahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı öne sürümüştü. Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Bağdat Musul Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

diyarbakırlı21:

bence abd hem işide hem de ypg-pkk nın sahibidir ikisi abd nın köpeğidir

39
28
yanıtYanıtla
mustafa:

abd ışıd ile anlaşırsa petrol için kürdler abd nin umrunda olmaz

46
11
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ABD AKP İSRAİL VE İNGİLTERE OLDUKÇA İSLAM COĞRAFYASI HEP KAN GÖLÜ OLACAKTIR.

26
18
yanıtYanıtla
şoparMobil-ANDROID:

isis abd ye kendini kabullendirirse o zaman pkk bitti

21
11
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

ABD OYUNU KAZANAN ABD OYNUYAN ABD ÖLEN MÜSLÜMAN .

21
3
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

çeçenler ne zaman kendini bu kadar kullandıran bir millet oldu anlam veremiyorum Allah (cc) onları ıslah etsin

10
13
yanıtYanıtla
musa dunya:

dünyada devamlı Müslümanlar öldürülüyor, uyuyun Hristiyanlar bunlarıda yapanlar, batı ırakta abd eliyle 1milyondan fazla insan öldürdü. sudanda öldürülüyor ölenler kim hep müslüman batı ne yapıyor gözlerini kapatıyor işid birtane gazeteci öldürdü diye işide saldırıyor!!!! saldırıyor derken kim güçlenirse otafafı zayıflatıyor yarı işide destek yarı isö yarı kürtler gözünüz görmüyorda kulagınızdamı işitmiyor, hertürlü terörü batı başlatıyor akan kan hep Müslüman yazık çok yazık

16
5
yanıtYanıtla
bir insan:

ABD. den herşey beklenir.

17
4
yanıtYanıtla
Mehdı ordusumobilWeb@haberler.com:

Hep aynı oyun hep figüranlar aynı kullanılan orta dogu halkları fıller tepınıyor cımler ezılıyor

13
2
yanıtYanıtla
simko56:

yalan haber. işid munafıkları ancak gariban ve savunmasız insanları düşürür ve keser.

2
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title