Haberler

IŞİD'in Bomba Tuzağı Peşmergeyi Zora Düşürdü

Güncelleme:

Şengal'den çekilen IŞİD'in ilçe merkezine bombalar yerleştirdiği ve peşmergenin bu nedenle ilçe merkezine giremediği ortaya çıktı.

Irak'ta, peşmerge güçleri önceki gün terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul'un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Peşmergenin bu operasyon sırasında önemli kayıp vermediği, 100'den fazla IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi. Ancak Şengal'den çekilen IŞİD'in ilçe merkezine bombalar yerleştirdiği ve peşmergenin bu nedenle ilçe merkezine giremediği ortaya çıktı.

"TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK BOMBALAR YERLEŞTİRDİLER"

Bazı Kürt gruplarıyla IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Peşmergeler, IŞİD'e ağır silahlarla saldırdı. Gelinen son durumu değerlendiren Erbil'de bulunan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, IŞİD'in çekildiği bölgelere tahrip gücü yüksek bombalar yerleştirdiğini söyledi.

''BOMBALAR YÜZÜNDEN İLÇE MERKEZİNE GİRİLEMİYOR''

Maruf Selim,"Şengal'in yüzde 70'i şu anda peşmergenin kontrolü altında. Koalisyonun havadan gerçekleştirdiği saldırılar bu başarıda oldukça etkili oldu. Şu anda en büyük problem IŞİD'in çekildiği bölgelerin birçok noktasına bombalar yerleştirmesi. Peşmerge bu nedenle ilçe merkezine giremiyor. Bunun dışında, çekilen IŞİD militanları uzak noktalardan keskin nişancı atışlarına da devam ediyor. Sincar Dağı ise şu anda peşmergenin denetimi altında." dedi.

KOBANİ'DE ÇATIŞMA AZALDI

Diğer yandan, Kobani'de süren çatışmalar 3 ayı geride bıraktı. İlçenin şu anda yüzde 50'sinin PYD'nin yüzde 50'sinin de IŞİD'in elinde olduğu ifade edildi. Son günlerde şiddeti azalan çatışmaların ardından da Türkiye'ye gelen bazı Kobanililerin geri döndüğü öğrenildi.

PEŞMERGE ROKETLE SALDIRDI

Peşmergeler Şengal merkezine ilerlemeye çalışırken, IŞİD militanlarına karşı ağır silahlar kullandı. Kobani'deki çatışmaların da giderek azaldığı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kobani Musul Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

angara bebesimobilWeb@haberler.com:

Kahrolsun PKK

56
60
yanıtYanıtla
AmedMobil-IOS:

Bir gün bu güneş kürtler içinde doğacaktır. Hemde en yakın zamanda....

49
56
yanıtYanıtla
www:

ulan acizler o kadar yardım aldınız işidi görünce sıçan deliklerinize çekilip abd ve koalisyonu bekliyorsunuz püskevit istediniz verdiler silah istediniz verdiler bombalayın dediniz bombaladılar dünyanın yardımını aldınız ama işidin karşısında hala ayakta duramıyorsunuz burada tek beceriksiz peşmerge ve saz arkadaşları

41
55
yanıtYanıtla
muşlu:

işidin ömrü azkaldı kürtler artık ortadoğuda bi güçtür

56
33
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Tuzak muzak peşmergeye işlemez vız gelir tırıs gider

41
46
yanıtYanıtla
Agit Mobil-IOS:

Biji Kurdistan artik kurdlere osmanli oyonu isglemiyor.......

46
31
yanıtYanıtla
Adınız YazınçİÇEK ABBAS:

AMERİKALILAR GELSİN KOALİSYON UÇAKLARI BOMBALASIN SONRA BİZİM HIRROLAR ZAFER KAZANDIK DESİN. YUHHHHHHH

35
40
yanıtYanıtla
Ali:

peşmerge dünyayı salladı siz burda ötün. . . it ürür kervar yürürr.

35
39
yanıtYanıtla
istanbul:

iş-it i bitirdiler demiyor peşmerge zorda diyor yalancı medya peşmerge yanlız değil orda ilk koridoru açan pkk oldu şimdi ise pkk pyd pjk ve peşmerge omuz omuza kardeşlik mücadelesi veriyor iş-it in yaptığı sivil kadın ve çocuk katliyamlaranı izlemekle yetinen insanlığa ders olsun

34
29
yanıtYanıtla
bitlisli şeyhmus:

ELİN GAVUR AMERİKALILARINA AVUÇ AĞLAYAN KÜRTTEN HİÇ KİMSEYE HAYIR GELMEZ. ATEŞE TAPAN KÜRD BENİM KARDEŞİM DEĞİL HELE ONU İYİ BİR BELLEYİN. BEN MÜSLÜMAN KÜRDÜM. DİNİ BENLE AYNI OLMAYAN IRKIMDAN BİLE OLSA DÜŞMANIMDIR. ALLAHUEKBER

38
24
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title