Haberler

IŞİD'e Savaşçı Yollamak 100 Dolar!

Güncelleme:

Suriye'de dört yıldır süren iç savaşa dünyanın her tarafından katılım devam ediyor. Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) 'cihat' adı altında katılımın daha yoğun olduğu ve bu geçişlerin büyük bir kısmının Türkiye'den sağlandığı sık sık gündeme geliyor. İnsan kaçakçıları aracılığıyla yapılan bu geçişlerin bir kısmı Şanlıurfa'nın Birecik ve Akçakale ilçesindeki sınır boylarında gerçekleşiyor. Akçakale'de, önceki akşam üçü kadın toplam 16 kişiyi yasa dışı yollarla Suriye'ye geçirmek istediği iddia edilen iki kişi yakalanırken, bunlardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİŞİ BAŞI 100 DOLARA GEÇİRİYORLAR

Suriye'deki iç savaşa ülke dışından da katılım oluyor. Savaşan gruplar arasında dünyanın her tarafından en fazla katılım IŞİD'e gerçekleşiyor. 'Cihat' adı altında IŞİD'e katılmak üzere savaşmaya gelenler, Suriye sınırında bağlantı kurdukları insan kaçakçıları aracılığı ile geçiş yapıyor. Zaten geçişlerin bir türlü önlenemediği sınırdaki bu sorumsuzluk nedeniyle Türkiye de dolaylı yoldan komşusundaki savaşa katkı sunmuş oluyor. Sınırdaki bu boşluk üzerine insan kaçakçılığına başlayan köylüler, bu işten yaklaşık kişi başı 100 dolar gelir elde ediyor. Ayrıca IŞİD'e katılımın son günlerde daha da arttığı ve bu katılımların büyük bölümünün Yeşiltepe köyünden gerçekleştiği gelen bilgiler arasında.

SADECE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Önceki akşam ilk kez kapsamlı bir şekilde harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akçakale'ye bağlı Pekmezli köyünün (mahallesinin) sınıra yakın Yeşiltepe bölgesindeki bir gruptan şüphelenerek inceleme yaptı. Kaçak yollarla 12'si Türkiyeli, dördü Mısırlı toplam 16 kişiyi Suriye'ye geçirmek istediği tespit edilen Murat K. ile Y.K. gözaltına alındı. İfadeleri alınan 16 kişi serbest bırakılırken, gözaltına alınan iki Akçakaleliden Murat K. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Diğer bir şüpheli Y.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan sınırda insan kaçaklığı suçuna karışan çok sayıda Akçakalelinin bulunduğu, bu şahıslara yönelik bir yasal girişimin olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

YOĞUN BİR HAVA HAREKETLİLİĞİ

Bu arada yine önceki akşam gece saatlerinde sosyal medyada kısa sürede yayılan, "Türk helikopterleri Suriye'ye girdi" iddiası, Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Askeri kaynaklar, helikopterlerin Türkiye'ye değil Suriye'ye ait olduğunu açıkladı. Ancak Şanlıurfalılar, sınır güzergahındaki hava hareketliliği sebebiyle endişelendi.

IŞİD'in bazı sosyal medya hesaplarında 20 civarında Türkiye'ye ait helikopterin Suriye'deki Tel-Abyad'a girdiği iddia edildi. Daha sonra da ABD helikopterlerinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği öne sürüldü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kaynakları ise, iddiaların gerçek olmadığı yönünde bilgi aktardı. Şanlıurfa'da sınıra yakın uçan helikopterlerin, sınıra yakın uçuş yapan Esed rejimi helikopterlerine karşı tedbir amaçlı hareketlendiği kaydedildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Suriye Işid Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title