Haberler

Işid'e Karşı Koalisyon: "Işid/daeş'in Suriye ve Irak'taki İlerleyişi Durduruldu"

IŞİD'e (DAEŞ) karşı uluslararası koalisyona göre örgütün Suriye ve Irak'ta ilerleyişi durduruldu.

IŞİD'e (DAEŞ) karşı uluslararası koalisyona göre örgütün Suriye ve Irak'ta ilerleyişi durduruldu.

Brüksel'de toplanan, ABD'nin öncülük ettiği koalisyona dahil 60 ülkenin dışişleri bakanlarınca yayımlanan ortak deklarasyonda, "IŞİD/DAEŞ'e karşı küresel seferberlikte sonuç alınmaya başlandı. IŞİD/DAEŞ'in Suriye genelinde ve Irak'taki ilerleyişi durduruldu" denildi.

Deklarasyonda koalisyon ülkelerinin "IŞİD/DAEŞ'e karşı başarılı bir seferberlik zaman alacağı ve sürdürülebilir, birleşik ve koordineli müdahale gerektireceği" konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

Ortak deklarasyonda koalisyona dahil bazı ülkelerin IŞİD'in tamamen mağlup edilmesi için kara operasyonuna gereksinim duyulduğunu vurguladıkları ve Suriye rejimine, IŞİD'e ve El Nusra'ya karşı savaşan ılımlı muhaliflere desteğin artırılması çağrısı yaptıkları dile getirildi.

Deklarasyonda Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak, Suriyeli sığınmacılara gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle takdir edilirken uluslararası insani yardımların artırılması gerektiği belirtildi.

Koalisyon ülkeleri azami 6 ay içinde bakanlar düzeyinde tekrar toplanarak yeni bir durum değerlendirmesi yapma konusunda anlaştı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Brüksel Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title