Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Fatih'te, HDP İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan bir grup, Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik IŞİD saldırılarını protesto etti Antakya'da izinsiz yürüyüşe müdahale eden polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Fatih'te, HDP İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan bir grup, Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik IŞİD saldırılarını protesto etti.

Aksaray metro istasyonu önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Abdullah Öcalan'ın 16 yıl önce Suriye'den çıkmasıyla savaşı bütün Ortadoğu'ya yaymak, özellikle bir Türk-Kürt savaşı çıkarmak istendiğini savundu.

Hükümetin çözüm süreci konusunda somut adım atmadığını öne süren Tuncel, yapılması gereken şeyin müzakereleri derinleştirmek olduğunu anlattı.

Kobani'deki direnişi desteklediklerini aktaran Tuncel, "Her yeri Kobani yapacağız dedik. Sokaklara çıktık ama bizim karşımıza faşist güruhları çıkardılar. Bu saldırılar sonucunda, 22'den fazla insan yaşamını yitirdi. Şimdi bunun sorumlusunu HDP olarak göstermek, kabul edilebilir değildir. Bunun sorumlusu hükümettir, cumhurbaşkanıdır, başbakandır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, gruptakiler dağıldı.

Emniyetin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sırasında, polis helikopteri de uçuş yaptı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş ve Elbistan ilçesinde Eğitim-Sen üyeleri, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını protesto ederek iki gün iş bırakma eylemi yaptı.

Sendika üyeleri, Gazeteci Ali Çelik Sokağı'ndaki şube binasından ellerinde dövizlerle slogan atarak Özel İdare İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Şube Başkanı İsmail Tekardıç'ın yaptığı basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Hatay

Antakya'da polis, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale etti, 12 kişi gözaltına alındı.

Antakya Ulu Cami önünde toplanan grup, Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'i protesto amacıyla yürüyüş yapmak istedi.

Slogan atmama ve pankart açmama şartıyla Yeraltı Çarşısı üzerindeki alanda basın açıklaması yapmalarına izin verilen grup, uyarıyı dikkate almadı.

Polis ekipleri, gruba müdahale ederek, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Kırklareli

Kırklareli'nde bazı sendikalar ve meslek odası birlikleri, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını ve gösterilerde bazı kişilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Kültür Anıt Parkı'nda toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup, ellerinde pankartlarla bir süre slogan attı.

TTB Kırklareli Temsilcisi Taner Pehlivan'ın açıklama yapmasının ardından grup, olaysız dağıldı.

Babaeski ilçesinde aynı konfederasyon üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı.

- Şanlıurfa

Viranşehir ilçesinde Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'e tepki gösterme bahanesiyle gösteri yapan gruba polis ekipleri müdahale etti.

Karacadağ Caddesi'nde toplanan ve caddeyi trafiğe kapatan gruba polis ekipleri dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Grubun taş ve molotof kokteyli atması üzerine polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekiplerine taş atmaya devam eden grup, ara sokaklara kaçtı.

Bu arada caddede yürüyen bazı vatandaşlar, atılan gazdan etkilendi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Kobani Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title