Haberler

IŞİD Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Güncelleme:

Şişli'de, çeşitli sendika üyeleri terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye'deki saldırılarını protesto etti.

Mecidiyeköy'deki bir alışveriş merkezi önünde toplanan KESK, DİSK ve Eğitim-Sen üyeleri, slogan atıp pankart açtı. Buradan yürüyüşe geçen gruptakiler, yolu trafiğe kapatarak AK Parti Şişli İlçe Başkanlığına yürümek istedi.

Bir süre yürüdükten sonra polis ekiplerince durdurulan grupla, polis arasında basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda tartışma yaşandı.

Polisin yürümesine izin vermediği grupta bulunan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel yaptığı açıklamada, "Kobani'de (Ayn el Arap) direnenler Ortadoğu halkları için direniyorlar. IŞİD denen bu katliamcı örgüt, bütün halklara karşı insanlık suçu işliyor. Bugün Ortadoğu'da insanlık suçu işleniyor" dedi.

KESK İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu da emekçilerin savaş politikalarından yana olamayacağını anlatarak, şunları söyledi:

"Emekçiler, Kobani'de ölüm kalım mücadelesi verenlerin katliamına sessiz kalamaz. Çünkü bugün sadece Kobani değil eşit, özgür, demokratik bir ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyen herkes abluka altındadır. Gün barbarlığa karşı insanlık onuru mücadelesi veren Kobani halkıyla dayanışma ve direnişi sahiplenme günüdür."

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, konuşmaların ardından sona erdi.

Eyleme, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de destek verdi.

İzmir

İzmir'de bazı sendikalar ve meslek odası birlikleri, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını ve bu saldırılara tepki olarak çeşitli illerde yapılan izinsiz gösterilerde bazı kişilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Konak'taki eski Sümerbank binası önünde toplanan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup, ellerinde pankartlarla bir süre slogan attı.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Kobani'de IŞİD'in saldırlarına maruz kalanların Türk halkının yakınları olduğunu dile getirerek, "Bizim istediğimiz halkların barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir Ortadoğu'dur.  Biz acıları mezhebe, ırka göre ayırmayız. Bizim için Filistin Şengal'dir, Gazze Kobani'dir" ifadesini kullandı.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Çuhadar da Kobani'ye yönelik saldırılara tepkisiz kalamayacaklarını belirterek, tezkerenin kaldırılmasını ve Kobani'ye destek verilmesini talep etti.

Çuhadar, Kobani'deki savaşa sessiz kalmanın taraf tutmak anlamına geleceğini kaydederek, "Bizim safımız insanlıktır. Bütün emek ve meslek örgütlerini, yurttaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaparak, olaysız dağıldı.

Öte yandan, Kütüphaneci Rasime Şeyhoğlu Sokağı'nda dün gece molotof kokteyli atılarak yakılan markette oluşan hasar, gündüz gözler önüne serildi. İçindeki ürünleri tamamen yanan marketin sahipleri ve çalışanları olayla ilgili ifade vermek üzere polis merkezine giderken, semt sakinleri de yaşananlara tepki gösterdi.

Semt sakinlerinden Tekin Barlı, gece yaklaşık 200 kişilik bir grubun yollara barikat kurup ateş yaktıklarını ve ulaşımı engellediklerini, markete molotof kokteyli atıklarını belirterek, "Polis gelinceye kadar eylemlerini sürdürdüler, sonra yukarı bölgelere kaçıp burada da okula zarar verdiler" dedi.

Göstericilerden korkan semt sakinlerinin kapılarını ve dükkanlarını kapatıp evlerine kaçtığını aktaran Barlı, göstericilerin çoğunun Kürt olmadığını, karışıklık çıkarmak üzere mahalleye gelen kişiler olduğunu savundu.

Menemen'de 3 kişi gözaltına alındı

Ayrıca dün gece Menemen'de yapılan izinsiz gösteride 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Asarlık mahallesindeki eylemde, göstericilerin belediye otobüsüne molotof kokteyli attığı, çevredeki kamu binalarını taşladığı öğrenildi. Bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekiplerinin tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahalede bulunduğu grupların polise taş, molotof kokteyli atarak karşılık verdiği bildirildi. Polislerin müdahalesiyle dağıtılan gruptan 3 kişi gözaltına alındı.

Malatya

Malatya'da 116 sivil toplum kuruluşu, son günlerde yaşanan toplumsal olaylara karşı sağduyu çağrısı yaparak herkesi çözüm sürecine sahip çıkmaya davet etti.

Malatya Sivil Toplum Platformu üyeleri, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, sağduyu çağrısında bulundu. Platform adına açıklama yapan Enes Yıldırım, ülkede tansiyonun düşürülmesi için iktidar ve muhalefetiyle bütün siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun her kesiminin sağduyulu ve sabırlı davranması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinin önemini vurgulayan Yıldırım, "Bunun için çözüm sürecinin gerektirdiği yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli, demokratik açılımlar ve yapısal dönüşümler devam ettirilmeli ve yıllardır ertelenen yeni anayasa yapma süreci ivedilikle tamamlanmalıdır" diye konuştu.

Yıldırım, bu çalışmaların hızlandırılması ve canlı tutulması için Akil İnsanlar Heyeti'nin tekrar devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

Gaziantep

Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Başkanı Abdulkadir Akboz, IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen şiddet olaylarıyla çözüm sürecinin zarar gördüğünü bildirdi.

Akboz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yürüttüğü çözüm sürecinin önemine dikkati çekti. Çözüm sürecinin olumlu ilerleyişi sayesinde yaklaşık 2 yıldır anaların ağlamadığını vurgulayan Akboz, şunları kaydetti:

"Bölge halkı olarak bu olumlu sürecin meyvelerini almaya başlamışken son günlerde oluşan olumsuz gelişmeler bu sürecin zarar görmesine neden olmuştur. İnsanların arasına illegal örgütler dahil olmakta ve çözüm sürecinin zarar görmesi için provokatif eylemler yapılmaktadır. Bölge halkı olarak çözüm sürecinin aynı disiplinle devam etmesini temenni ediyoruz."

Türkiye'de yaşayan herkesin provokasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade eden Akboz, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

Çözüm süreciyle bembeyaz yeni bir sayfa açıldığını belirten Akboz, şu ifadelere yer verdi:

"Bu beyaz sayfanın kirletilmesine izin vermeyelim. Güney ve Güneydoğu insanı olarak maddi ve manevi birçok sıkıntılar yaşadık. Şimdi bunları aşabileceğimiz temiz bir sayfadayız. Gün; birlik ve beraberlik günüdür. Bunun için toplumun her kesimiyle el ele verip bu oyunları bozma günüdür." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Suriye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title