Haberler

IŞİD, Avustralya'da 30 Kişiyi Rehin Aldı

Güncelleme:

Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 30'a yakın kişi IŞİD mensupları tarafından rehin alındı. Kafenin çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 30'a yakın kişinin IŞİD mensupları tarafından rehin alındığı öne sürüldü. 2 rehinenin kafeden kaçıp kurtulduğu bildirildi.

REHİNELER IŞİD BAYRAĞI SALLADI

İddiaya göre, kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde faaliyet gösteren Lindt Cafe'ye gelen silahlı 2 kişi, burada bulunanları rehin aldı. Kafenin camına yaklaştırılan rehinelere ellerine verilen IŞİD bayrağı sallatdırıldığı, yakındaki binaları tahliye eden polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bildirildi. Silahlı saldırganların IŞİD ya da el- Nusra Cephesi ile bağlantılı oldukları iddia edildi.

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Yakındaki binaları tahliye eden polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kafenin çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Ancak polis bunun bir terör olayı olup olmadığını henüz açıklamadı. Rehine olayının ardından alarma geçen Avustralya güvenlik güçleri Sidney'in sembollerinden birisi olan opera binasını da tamamen tahliye edip kapattı.

"TEK AMAÇLARI KORKUTMAK"

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, rehine olayına ilişkin, "Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke, Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" dedi.

Başbakan Abbott, başkent Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, "Amaçlarını, neden yaptıklarını bilmiyoruz ama bazı ipuçları var" diye konuştu.

"NORMAL YAŞANTINIZA DEVAM EDİN"

İpuçları hakkında bilgi vermeyen Abbott, çok fazla açıklama yapmayacağını, polisin profesyonelce çalıştığını ifade ederek, "Çok kötü, huzur bozucu bir olay. Endişelerinizi anlıyorum, dualarımız bu durumda olanlarla. Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke. Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, rehin alınanlardan bazıları koşarak kafeden kaçarken görüntülendi. Avustralya televizyon kanalı Channel 7'nin çektiği görüntülerde, en az iki kişinin kafeden kaçtığı görülüyor. Sydney polisi içerdeki saldırganlarla temasa geçildiğini söyledi. Kendilerine iletilen talepler konusunda bir açıklama yapmayan New South Wales Yardımcı Komiseri Catherine Burn, içerideki rehinelerin sayısı için 30'a yakın olduğunu söyledi.

EYLÜL AYINDA BASKIN YAPILMIŞTI

Avustralya'nın Sydney ve Brisbane kentlerinde IŞİD ile bağlantı içinde olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik eylül ayında baskın düzenlenmişti. 800 polisin katıldığı operasyonda 25 evde gözaltına alınan 16 kişi, "Avustralya'da rastgele bir kişiyi kaçırıp IŞİD bayrağı önünde kafasını kesmeyi planlamakla" suçlanmıştı.

Gözaltına alınan 16 kişi arasında sadece 22 yaşındaki Afgan kökenli Omarjan Azari tutuklanmış, Polis, Azari'nin saldırı hazırlığında olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Avustralya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (10)

MesoMobil-IOS:

Nerde Müslüman orda kavga gürültü zaten.

12
33
yanıtYanıtla
gökhan:

yahudi oyununa geldiler gene ah bu insanlar nasıl bu kadar kör olabilir. Filistinin işkalini hızlandırmak için dünyaya islamiyeti bu şekilde gösteriyor. sizde hala abuk sabuk düşünüp yorum yapıyorsunuz gelmeyin bu oyunlara kanmayın artık.

6
30
yanıtYanıtla
Dik Başalr:

Ulan avusturalyalılarda şiimdi bunları Müslüman zannedecek Müslümanlara diş bileyecekler , bu gavurları

16
11
yanıtYanıtla
KaaNMobil-IOS:

pesmergenin yarisi kacti daha gitmeden ishal olmuslar :D

9
13
yanıtYanıtla
SeviyorummobilWeb@haberler.com:

Ne isiti ulan bu kemalistir kesin rakisi bitince kurdurmus ha isit ha turk ikiside ayni fazla buyut meyin turkler panik yok heycan yok

2
18
yanıtYanıtla
oznur:

ISID felan degil yalan yanlis haber yapmayin henuz daha burda bile isimlendirmediler ne oldugunu. siz hemen ISID. BURDAKILER KONUYA ISID DIYE DEIL MUSLUMAN DIYE BAKIYOR. Yine abbott serefsizinin bir oyunu!!!

13
5
yanıtYanıtla
XboyMobil-IOS:

Yemez anadolu çocuğu bunları hadi başka kapıya

2
3
yanıtYanıtla
garib:

haberi dogru verin ya, tek terörist var, bütün dünya basini resimleri ile veriyor haberi siz sanki ordu varmis gibi. . . büyütmeyin milletin gözünde. . .

3
1
yanıtYanıtla
TOKAT:

KOÇUM NE ALDIN SEN KAFAN İYİMİ YOKSA MALMISIN

0
0
yanıtYanıtla
salim karaturk:

ne isidi bildiginiz adi suclu bir Iranli. . Zamaninda karisini öldurtmek icin parali bir katil tutmus adi bir sabikali

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title