Haberler

IŞİD, Annesinin Kafasını Kesmesi İçin 4 Yaşındaki Çocuğu Eğitti

Güncelleme:

IŞİD militanlarının askeri kampta küçük çocuğa bir kılıç vererek kendi annesinin başını nasıl keseceğini öğrettikleri ortaya çıktı.

"OĞLUMUN ELİNE KILIÇ VERİP 'BU ANNENİ ÖLDÜRMEN İÇİN' DEDİLER"

Dohuk'taki mülteci kampında röportaj veren 35 yaşındaki Bohar takma ismindeki anne, "Oğluma Arapça ve bir kılıcı nasıl kullanacağını öğretiyorlardı. Ona Yezidilerin kafir olduğunu ve öldürülmesi gerektiğini söylüyorlardı. Bir keresinde eline büyük bir kılıç verdiler ve ona 'bu anneni öldürmen' için dediler" dedi.

3 ÇOCUĞU HALA IŞİD'İN ELİNDE

Sincar Dağları'nda geçen yıl Ağustos ayında IŞİD'e esir düşen annenin büyük kızı (14), ortanca kızı ve ortanca oğlu (12) ise Suriye'nin Rakka kentine götürülmüş. Bohar, çocuklarının hala Rakka'da olduğunu düşünüyor.

KOCASI KAÇMAYI BAŞARDI

Bohar'ın kocası ise IŞİD baskını sırasında orada olmadığı için Sincar Dağlarını aşmayı başarıp, güvenli bölgeye ulaşmış.

"İDRAR İÇİRİP, YEMEKLERİME CAM PARÇASI KATTILAR"

Tala- Afar toplama kampında kaldıkları süre içerisinde IŞİD militanlarının türlü işkencelerine maruz kalan anne ve oğlu, gazeteye verdikleri röportajda IŞİD militanlarının kendilerine su yerine idrar içirdiklerini ve yemeklerine cam parçaları kattıklarını söyledi.

"ORTANCA OĞLUMU BİR ANLIĞINA GÖRDÜM"

Kasım ayında ABD bombardımanından kaçmak için Suriye'nin Rakka şehrindeki kampa götürüldüklerini ifade eden Bohar, orada ortanca oğlunu 250 militanın arasında bir anlığına gördüğünü de anlattı.

KIZLARI KÖLE PAZARINDA SATILIĞA ÇIKARILDI

Musul'daki başka bir kampa götürüldüklerinde burada kızlarının satılığa çıkarıldığını ve bir IŞİD militanlarına köle pazarında satıldığını anlatan anne, çocuklarının hayatından endişe ediyor.

SURİYELİ BİR ADAM, OĞLUYLA BERBAER TALİHSİZ KADINI SATIN ALDI

Bohar ve küçük oğlu ise köle pazarında Suriyeli bir adam tarafından satın alınmış. Suriyeli adam kendisine ve oğluna yiyecek vermemiş ve oldukça kötü davranmış. Genç kadın, onu ailesine geri satması için yalvarsa da, Suriyeli adam bunu kabul etmemiş.

İki ay sonra Bohar ve oğlu bu kez Ömer El Najde adında yüksek rütbeli bir IŞİD subayına satılmış. Najde, kadını ve başka iki yezidi genç kızı haremine alırken, küçük çocuğu ise eğitim kampına göndermiş.

KAÇARAK TÜRKİYE SINIRINI GEÇMEYİ BAŞARDI

Küçük çocuk burada Arapça öğrenmeye, silahla ateş etmeye, kılıç kullanmaya zorlanmış. Dört ay boyunca burada kalan anne ve oğul sonunda Türkiye sınırını geçmeyi başarmış ve ardından Irak'taki bir mülteci kampına yerleştirilmiş.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sincar Dağı Duhok Rakka Irak Yaşam Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

yorumcu:

Bu vahşi leri destekleğen yaratıklara soruyorum sizlerinde bunlardan farkınız yok aslında sizlerde aramızda birer bunlardansınız kafirler

108
1
yanıtYanıtla
selahaddini kurdi:

Allah belanızı versin nasılda yalan haber çıkarıyorsunuz. İslam Devleti Kur an ve Sünnette olmayan hiç bir şey yapmaz. İslam Devletinin yaptıkları hepsi İslamidir. Bilmiyorsanız belamlarınıza sorun onlarda biliyorlarsa eğer zavallılar.

12
42
yanıtYanıtla
Erkan:

Ya bu ışıd destekçileri yorum yapmamış .adiler.nerdeseniz ışıd destekçisi namussuzlar..

47
0
yanıtYanıtla
TR-A.çatlı50Mobil-IOS:

Külliyen yalan.!!

9
34
yanıtYanıtla
ÜzgünMobil-ANDROID:

Ulan buna hangi yürek dayanır ? Allah daesi kahru perişan etsin

36
4
yanıtYanıtla
Gerçekçi olMobil-IOS:

Saçma bir haber 4 yaşındaki çocuk kılıç kullanmayı nasıl öğrensin velevki öğrendi 4 yaşında bi çocukla kimi öldürcek bu haberi yazan ve bu habere inananlara yazıklar olsun rabbim sen bizleri koru.

5
30
yanıtYanıtla
Türkmen komutan Selahaddin eyyubi:

İşiniz gücünüz yalan ulan .

8
27
yanıtYanıtla
Akıl:

Arabın yasamini evliliklerini okuyun..9 yaşındaki Ayşe yi. ..savaşlarda ganimet yayilmaciligi ve dul guzel yahudi kadinlarla bile evlendigini okuyunca ışid ile benzerlikleri göreceksiniz. ..ısid:islam

5
26
yanıtYanıtla
Erkan:

Çoknkonuşmayın işid destekleyen kafir ve hainler....siz bu kafayla giderseniz daha çok şehid dediğinizi sayacaksınız!

20
10
yanıtYanıtla
kandil:

Pis sakali bitli isid

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title