Haberler

Madende Mahsur Kalan İşçinin Ağabeyi: Tehditle İşbaşı Yaptırdılar

Güncelleme:

Ermenek ilçesindeki maden kazasında mahsur kalan 18 işçiden 6'sının, ilçeye bağlı Aşağı Çağlar köyünden gelerek aynı gün işbaşı yaptıkları bildirilirken madende mahsur kalan işçilerden Osman Çoksöyler'in ağabeyi Kerim Çoksöyler yaptığı açıklamayla yürekleri dağladı.

Kerim Çoksöyler, genellikle köylerinden bu kömür ocağına yaklaşık 25 işçinin gittiğini, ancak iş yeri sahipleriyle yaşanan sıkıntıdan dolayı olayın olduğu gün sadece 6 işçinin madende çalışmaya başladığını söyledi.

Çoksöyler, "İlk mesai günlerinde toprağın altında kaldılar. Patronları, 'Torba yasasından dolayı bu yükü kaldıramayız, uzlaşalım' demişler. Ermenek'te topladılar. Uzlaşma sağlayamadılar. Bunlar işe gitmedi. Kendi adamlarını ocağa çağırmışlar. 'Ocağı açtık, gelmezseniz bugüne kadar kalan tazminatları öldürürüz' demişler. Bir bu ocak değil. Maden ocaklarının hepsi aynı. 45 gündür Ermenek'te hiçbir maden ocağı çalışmıyordu." dedi.

"ÇAĞRIYLA İŞBAŞI YAPTILAR"

Çıkan torba yasasından sonra 45 gündür işçilerin madene gelmediklerini ifade eden Çoksöyler, işçilerin tazminatlarını kaybetmemek, içeride kalan maaşlarını almak ve maddi sıkıntılarını gidermek için iş yeri sahiplerinin çağırması üzerine olay günü tekrar işe başladıklarını dile getirdi.

TEHDİT GİBİ SÖZLER

Köylerindeki 6 maden işçisinin de aynı kaderi yaşadığını anlatan Çoksöyler, şunları kaydetti:

"İlk mesai günlerinde toprağın altında kaldılar. Patronları, 'Torba yasasından dolayı bu yükü kaldıramayız, uzlaşalım' demişler. Ermenek'te topladılar. Uzlaşma sağlayamadılar. Bunlar işe gitmedi. Kendi adamlarını ocağa çağırmışlar. 'Ocağı açtık, gelmezseniz bugüne kadar kalan tazminatları öldürürüz' demişler. Bir bu ocak değil. Maden ocaklarının hepsi aynı. 45 gündür Ermenek'te hiçbir maden ocağı çalışmıyordu."

"BORCU YÜZÜNDEN MADENE GİTTİ"

Çoksöyler, kendisinin market işletmeciliği yaptığını, yanında çalışmasını söylemesine rağmen kardeşinin borcu nedeniyle madene gittiğini aktardı.

Kardeşinin 5 yıldır bu maden ocağında çalıştığını dile getiren Çoksöyler, "Biri 5 yaşında diğeri 4 aylık iki çocuğu var. Ailesinin rızkı için buradaydı. Yeni ev yaptırmıştı. Kredi borcu falan vardı. Sıkıntıdan dolayı madende çalışıyordu. 3-4 aylık maaşları da içeride duruyor. 'Gelin çalışmaya başlayın, cuma günü paranızı öderiz' demişler. 'Hem maaşımızı hem de tazminatımızı da alalım, geçimimizi sağlayalım' diye tekrar işe başlamışlar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

Herkes Ayri B.:

Nasil devlet olduk lan biz!

26
2
yanıtYanıtla
Yücel:

Bu saatten sonra akp ye oy vermek vatana ihanettir !

11
3
yanıtYanıtla
AVŞAR OĞLU:

Ne deyelim? Muhalif ne derse desin seçmen bildğini okuyor. Gelecek seçimlerde, nereye ne ihtiyaç varsa on göre şartlarını koysun ve ona göre yurttaşlık görevini yapsın. Rüşvet teknesi projelere onay vermesin. . .

6
3
yanıtYanıtla
kütahya lı:

denetleyende ak partinin adamı fabrika sahibide ak partinin yalınayagı denetimci gelmeden bütün işcilerin haberi oluyor saten denetimcileride fabrika sahipleri cok iyi agırlıyor özelleşen fabrikalar benim yaşadıgım şehirde hepside ak partinin ya akrabası ya dosttu iş verende önlem almaya gerek duymuyor tabi yukarıda akrabası var önemsemiyor ölen öldügüyle kalıyor

8
0
yanıtYanıtla
kürt:

Güzelim anadolu insanim hep kötüler tarafindan soyulup ezildi ve sömürüldü.

7
0
yanıtYanıtla
insaf:

kardeşim torba yasası bir cacığa yaramadı şahsen ben işçi çalıştıramıyorum bir sürüde vergi borcum var ama cepte bir kuruş yok ozaman ben nasıl borçlu oluyorum ben işimi kurarken işçilik yaparak biriktirdiğim parada uçtu gitti yahu hesnafı üstünden bu ağır yükleri kaldırmazsan işçi ne yapacak bak bundan sonra da daha kötüye gidecek devlet 12 yılda imf ye borç ödedi diyorsunuz zenginledi diyorsunuz ozaman halkın üstünden ağır vergileri kaldırın birde teknololojiyi geliştirn kendinizde 20 bin tl nin altında maaş alın bu arada ben saadetliyim ama akp düşmanı deyilim insaf biraz

4
0
yanıtYanıtla
YİGİDO:

allah bütün yakınlarına sabır versin inşallah bir mucize gerçekleşir

4
0
yanıtYanıtla
OBAMA BİTMEZ:

bu saatten sonra akp chp mhp ye oyvermek ihanettir

4
0
yanıtYanıtla
gariban:

iste ulkenin yasalari bence ulkede demirkirasiden bahis edenler buyuk gunah islemis oluyor

3
0
yanıtYanıtla
ANKARALI:

lan ulan diyemi baslayak la kacak madenleri ödüllü ihbarla kapatin mevzuat icin uyaridan mevzuat icin eyleme baslayin her maden sirketi 30 sayi üstü mesela teknoloji ve güvenlik dönüsümü projesi belli zaman icinde hazirlamkla yükümlü olsun yapamiysa devlet hazirlasan sunsun baska islah olmaz bu sektör

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title