Haberler

İşaret Diliyle Şarkı Söylediler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Genel ve detay İşitme kursiyerlerinden görüntü Tarım Müdürü Adil alan konuşması Sertifika taktimi Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç konuşması İşaret diliyle şarkı söylediler Adıyaman'da işaret dili eğitimi kursunu tamamlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, sertifika töreninde şarkılarını işaret diliyle okudu Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, işaret dili eğitimini tamamladıktan sonra düzenlenen sertifika töreninde işaret diliyle şarkı söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Genel ve detay

İşitme kursiyerlerinden görüntü

Tarım Müdürü Adil alan konuşması

Sertifika taktimi

Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç konuşması

İşaret diliyle şarkı söylediler

Adıyaman'da işaret dili eğitimi kursunu tamamlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, sertifika töreninde şarkılarını işaret diliyle okudu

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, işaret dili eğitimini tamamladıktan sonra düzenlenen sertifika töreninde işaret diliyle şarkı söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü İşaret Dili Eğitimi tamamlandı. 10 personelin 120 saat eğitim gördüğü kurs dolayısıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törende, işaret dilini öğrenen kursiyerler "Altın yüzüğüm kırıldı" ve "Ben yoruldum hayat" şarkılarını işaret diliyle söyledi. Ayrıca personellerden Gülizar Kahraman işaret diliyle şiir okudu.

Programda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, toplumda herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, Adıyaman'da bine yakın işitme engelli vatandaşın bulunduğunu aktardı.

Hayata dezavantajlı başlayan vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğine işaret eden Alan, "İşitme engelli vatandaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurabilmek ve onların sorunlarına çözüm bulabilmek için bu eğitimi düzenledik. Eğitime gönüllü olarak katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç de her kurumda işaret dilini bilen personelin olması gerektiğini vurguladı.

Programa Vali Yardımcısı Onur Kökçü, kurum personeli ve işaret dili eğitmeni Meltem Kahraman katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title