Haberler

İş Arayanlar İle İş Verenler Üçüncü Kez Buluşuyor

Güncelleme:

'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması', 27ile 29 Kasım tarihleri arasında işverenlerle iş arayanları buluşturmaya hazırlanıyor.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ortaklaşa yaptığı 'BİİB'2014', üçüncü kez işverenlerle iş arayanları Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) buluşturuyor.

"Organizasyona tüm halkımızı bekliyoruz"

Buluşma öncesinde Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, günümüzde bireylerin eğitiminin, birey ve kurumlar arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Bu noktada kişi ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü anlatan Karadağ, nitelikli iş gücünü oluşturacak öğrencilerle iş dünyasının yakın ilişkiler kurmasının önemine değindi. Bu bağlamda Bursa kurumlarının BİİB'2014'ü düzenlediğini belirten Karadağ, "Bursa İnsan ve İstihdam Buluşması aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Geçen yıl BİİB'2013'te 171 firma tarafından 189 stant açıldı. 3 gün boyunca 19 bin 746 kişi ziyaret etti. Düzenlenen konferans, sertifikalı seminerlere 3 bin 3552 kişi katıldı. 2 bin 500 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. Yapılan ankete göre yüzde 98'i organizasyonu başarılı buldu. Bu sene de yapılacak olan BİİB, iş arayanlarla firmaları buluşturmaya devam edecek. BİİB'2014'e 163 kurum 187 stantla katılıyor. Ahmet Şerif İzgören, Sunay Akın ve Mümin Sekman gibi değerli konuşmacılar Bursalılarla buluşuyor. Firmaların değerli temsilcileri 36 adet seminer veriyor. Bursa'nın işgücü piyasasına önemli kazanımlar katacak olan organizasyona tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin de işveren kurum olduğunu anımsatan Karadağ, üniversiteyi bitiren gençlerin kendi alanıyla ilgili bilgi sahibi olmadığından dert yandı. İŞKUR bünyesinde 2500 açık olduğunu söyleyen Karadağ, "İnsanlar istihdam olmayı istemiyor. Devlet kurumlarında sekiz beş masa başında çalışmayı istiyor. Büyükşehir Belediyesi'nde mesai kavramı gözetilmemektedir. Ancak bu şekilde Türkiye daha hızlı ve güçlü şekilde gelişebilir" diye konuştu.

"BİİB, Türkiye'de kendi alanında yapılan tek organizasyondur"

BKK Başkanı Semih Pala ise, insan hayatına, iş, eş, aş gibi önemli değerlerin ve iş hayatına yönelik faydalı bir program düzenlendiğini söyledi. Çalışmanın, sağlık kadar önemli olduğuna değinen Pala, kanunların verdiği görevleri Bursa Kent Konseyi'nin fazlasıyla yerine getirdiğini belirtti. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destek ve katkılarıyla yılda 1500 etkinlik yaptıklarını vurguladı. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'nın da BKK'nin organizasyon gücünü gösterdiğini söyleyen Pala, "BİİB, Türkiye'de kendi alanında yapılan tek organizasyondur. Üç gün sürecek programa, 165 firma katılıyor ve 180 civarında stant açılıyor. İş arayanlar, BTSO'ya kayıtlı büyük firmaların insan kaynakları yetkilileriyle birebir görüşme imkanı buluyor. Bursa olarak kurumlarımız görevini yapıyor. Bu yıl üçüncüsü yapılan BİİB'in insanlarımıza mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.
İstihdam alanlarının yüzde 13'ünün kamu tarafından, yüzde 87'sinin hür teşebbüs tarafından karşılandığını hatırlatan Pala, 75 milyon nüfusta 5 milyon vergi mükellefi bulunduğunu belirtti. Ülkenin 5 milyon tarafından taşındığına dikkat çeken Pala, "Türkiye'de her yıl ortalama bir milyon kişiye iş bulunması gerekiyor. Kamu kendi alanında yılda yaklaşık yüz bin kişiye iş bulabiliyor. Geri kalanı özel sektörde istihdam ediliyor. Bu başlıklar iyi irdelenmeli. Özel sektörün önündeki maliye ve sigortayla ilgili engeller düzenlenmeli. Bursa Kent Konseyi bu konuları konuşuyor ve çözüm üretmeye çalışıyor" diye konuştu.

"Buluşma önemli kazanımlar sağlayacak"

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Türkiye'nin 100. yılında gayri safi yurtiçi hasılayı 2 trilyon dolara, ihracatı 500 milyar dolara ulaştırarak dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi hedeflediğini ifade etti. Bu hedefe yenilikçi ürünler ve katma değeri yüksek üretimle ulaşılacağını aktaran Kuş, "Bu sağlayacak olan sahip olduğumuz insan kaynağıdır. Firmaların marka ve pazar değerini sermaye değerleri değil, çalışanları belirlemektedir. Kalitenin ve verimin üst seviyeye çıkarılması ancak nitelikli insanlarla olur. Türkiye'nin en önemli ihracat merkezi olan Bursa, nitelikli insana en fazla ihtiyaç duyan şehirlerdendir. BTSO, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemana dönük eğitim programları düzenliyor. Bu bağlamda BİİB'i bizler de destekliyoruz. Şehrimizin iş gücü piyasasına buluşmanın önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

"Geçtiğimiz senenin üzerinde insanı istihdam etmeyi arzuluyoruz"

İŞKUR Bursa Müdürü Kasım Tilki, BİİB'in iş arayanları, işverenleri ve öğrencileri sağlıklı fiziki ortamlarda buluşturmayı amaçladığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenleyeceklerini hatırlatan Tilki, tüm Bursalıları 27-28-29 Kasım tarihlerinde BİİB'e davet etti. İş arayanların birden fazla büyük firmaların insan kaynakları ile birebir görüşme imkanı bulacağını belirten Tilki, iş dünyasının da aradıkları elemanları rahatlıkla bulabileceğini dile getirdi. Program boyunca sertifikalı eğitimler, firmaların konferansları, kamuoyunun tanıdığı isimlerin oturumları olacağını anlatan Tilki, "Buluşmanın Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene, geçtiğimiz senenin rakamlarının üzerinde insanı istihdam etmeyi arzuluyoruz. İşverenler ve iş arayanlar organizasyonu kabullendi. Bu sene stantlarımız 20 gün öncesinden doldu. İnsanlarımızın da aynı anda birden fazla kurumla görüşebileceği için ilgi göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Karadağ Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title