Haberler

Irak'ın IŞİD'le Savaşını İranlı General Yönetiyor

Güncelleme:

Irak'ta IŞİD militanlarına karşı yürütülen operasyonun perde arkasında İranlı General Kasım Süleymani'nin olduğu söyleniyor.

Suriye'nin ardından geçen haziran ayında Irak'ın kuzey ve orta vilayetlerinin büyük bölümünde denetimi ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadelenin büyük bölümünün İran tarafından yönetildiği iddia edildi.

Newsweek dergisinin son sayısında kapak yaptığı haberine göre İran'ın yaz aylarında Irak'taki Şiileri korumak için gönderdiği, Devrim Muhafızları'nın elit birimi Kudüs Gücü'nün başında bulunan General Kasım Süleymani, IŞİD'le mücadelenin fiili yöneticisi. Iraklı ve İranlı birçok askeri yetkili tarafından 'mükemmel bir komutan' olarak tanımlanan Süleymani, eylül ayında Amerli'nin IŞİD militanlarından geri alınmasıyla sonuçlanan operasyon sırasında çatışma bölgesinde görüntülenmişti. Tam bir 'savaş tutkunu' olan Süleymani'nin zamanının büyük bölümünü başkent Bağdat'la Kuzey Irak arasında mekik dokuyarak geçirdiği söyleniyor.

PARA VE SİLAH AKIYOR

Haberde Tahran yönetiminin, Irak'ta yaz başından bu yana yürütülen operasyonlara büyük miktarlarda para ve silah desteğinde bulunduğu kaydedildi. Bazıları İran-Irak Savaşı döneminde kurulmuş olan irili ufaklı Şii milis gruplarının aylardır İran ordusunca eğitildiği ve donatıldığı belirtilirken, özellikle başkent Bağdat'ta artan cinayet ve adam kaçırma vakalarının arkasında bu milislerin olduğu düşünülüyor. Yerel kaynaklar, IŞİD terörünün etkisiyle ülkede 2006'da yaşanana benzer bir mezhep savaşının çıkmak üzere olduğu uyarısında bulunuyor.

MİLİTANLARIN OKULU DA VURULDU

İslamcı siteler, Suriye lideri Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin Rakka kentine yönelik son saldırılarında, IŞİD'e ait okulun da vurulduğunu duyurdu. Militanların Sincar'da kaçırdıkları Ezidi kızların bir bölümünü bu okulda tuttuğu da öne sürüldü.

AVUSTURYA'DA IŞİD OPERASYONU

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın da aralarında bulunduğu 3 kentte IŞİD bağlantılı cihatçılara yönelik operasyon düzenlendi. Dün sabah saatlerinde 500'ü aşkın güvenlik gücünün katılımıyla, Viyana, Linz ve Graz şehirlerinde, aralarında ev, cami, mescit ve iş yerlerinin bulunduğu adreslere baskınlar düzenlendi. 4 saat süren operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Zanlıların, IŞİD örgütü için üye ve mali yardım topladıkları iddia ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye İran Irak Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500

Yorumlar (43)

TUSUBASAmobilWeb@haberler.com:

Kimse merak etmesin, er yada gec bu rafizi kafirlerinin krlleleri gidecek irakta ve Suriyede. Bu islam dusmani Iranli domuzlar az sunni kadinin irzina gecmediler. Az sunni bebek ve cocul katletmediler. Rabbim irani ve rafizileri yerin dibine gecirsin. Onlari destekleyenleride helak etsin. Yasasin Rabbimin yarattigi cehennem kafirler icin.

12
20
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Ey cahiler Iran gercek bir islam savuncuso gercek bir islam devleti gercek bir ehlibbeyet takipcisi..Allah irani yuhidi emperistlere karsi yardim etsin

12
12
yanıtYanıtla
anti-acemmobilWeb@haberler.com:

Benim gözümde iran ile İsrail arasında hiç fark yoktur ikisi de İslam düşmanidir. Bakmayin siz bunların atışmalarina ezelden beri kardeştir bunlar. Kanit mi İste tarih ortada bu iki kene devlet var olduklari zaman zarfında sadece müslümanlarla savaşmiştir.

13
8
yanıtYanıtla
Ahmet ErdemmobilWeb@haberler.com:

İran, israilin oyuncağı....

11
7
yanıtYanıtla
fatihmobilWeb@haberler.com:

Adam harbi karizma

6
10
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Allahina kurban hizbullahi askerler Iran siyonist israilin dusmani fasit ABD nin dusmani gerci kemalistleri. Dusmani Peki muslumanlar niye Iran islam devletnie karsi ben bu anlamiyurom

11
4
yanıtYanıtla
AMED 21 FARQİN:

iran islam devleti . . tam bir terörist devlettir. . terörü örgütleyen teröristi eğiten devlettir. . DAİŞ neyse İRAN da o dur islamiyeti ayaklar altına aldılar sıradan müslüman bile dine şüpheyle bakmaya başladı bir çoğumuzun kafasına kocaman soru işaretleri koydular. . ALLAH ıslah etsin ve mazlümü korusun. .

yanıt5
yanıt4
TUSUBASAm@m.m:

Cok basit, cunku iran devleti musluman degildir. Onlar atalarinin dini uzerinedir. Peygamberimize iftira eden, yok Muhammed Alinin elinden peygamberligi aldi, aslinda Alinin hakkiydi, yok Muhammed onu kandirdi, Ayse annemize zinakar kadin diyen, sahabelere kufredip onlari kafir sayan, iranda sokaklarda kopeklere ve eseklere Ebu Bekir ismini ve Omer ismini verenler, sunnileri nasibi gorup oldurulmeleri vaciptir diyen kafirler asla musluman degillerdir. Bilmiyorsan git siilerin itikadini okuda ondan sonra gel burda rafizileri savun. Bilip bilmeden sallama burda, meydani bos buldun herhalde.

yanıt3
yanıt4
tunga:

adamların 1milyar dolar geliri var, generalmiş paşaymış vız gelir tırıs gider. 2 tane intihar komandosu yollar bitirir ırakı. kaldıki ırak saddam savaşında amerikalılara amerikan pastası gb buyur etti. 500bin cumhuriyet muhafızı bir anda kayboldu. anlaşılan arap ülkelerinde vatan kutsal değilmiş

9
5
yanıtYanıtla
EBUBEKİR:

Rabbim O generalin gücüne güç katsın. . . Onu ve askerlerini korusun ve gözetsin. . . Seni seviyoruz Kasım SÜLEYMANİ. . .

7
7
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title