Haberler

İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açıldı

İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açıldı Açılışa bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci'de katıldıMALATYA - İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı düzenlenen resmi açılış töreni ile başladı.

İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açıldı

Açılışa bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci'de katıldı

MALATYA - İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı düzenlenen resmi açılış töreni ile başladı. 42'inci akademik açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'da katıldı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu yıl 42'inci akademik açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek üniversitelerin toplumsal gelişimin merkezleri olduğunu söyledi. İnönü Üniversitesi'nin 1975 yılından beri ortaya koyduğu başarılı grafiği ile eğitime ve bilime katkısı ile ülkenin yüz akı olduğunu ifade eden Kızılay, "Şehrinden ve kendi toplumundan güç alarak çalışmaları sürdürüyoruz. Üniversitemiz 11 yerleşkeye sahiptir. 13 ilçenin 8'inde okullarımız mevcuttur. 3 yüksekokul, 16 fakültemiz var. Üniversitemizde 6 bine yakın çalışanımız var. Geçtiğimiz yıl üniversiteden 6 bin üzerinde mezun verdik, bu yılda 7 bin 562 ön lisans ve lisans kaydı gerçekleştirildi" şeklinde konuştu. Nitelikli insan yetiştirmenin yanı sıra dünya ölçeğinde akademik çalışmalarında yapılmasında öğretim görevlilerimize büyük görevler düştüğünü belirten Rektör Kızılay, göreve geldikleri 2015 yılında Türkiye'deki üniversiteler arasında 51'inci olduklarını bu yıl ise 29'uncu sıraya yükseldiklerini ifade etti.

Malatya Vali vekili Mehmet Ali Aytaç ise yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak "Ülkemizin saygın ve köklü üniversiteleri arasında yer alan İnönü Üniversitenin hızla geliştiğini görmekteyiz" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'da konuşmasında AK Parti Hükümetleri olarak yükseköğrenimde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Yükseköğretimde okullaşma oranının yüzde 60,1'e yükseldiğini ifade eden Çalık, "Üniversite sayısı 76'dan 100'ün üstüne çıktı. İstiklal Marşının ilk kelimesi 'korkma' diye başlar. Karşımızda duran bütün terör örgütleri ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 Temmuz gecesinde olduğumu gibi milletimiz korkmadan yolumuza devam edecek" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise İnönü Üniversitesinin yeni akademik yılının hayırlara vesile getirmesini temenni ederek "İnşallah 2017-2018 eğitim yılı başarılarla dolu olarak geçer. Hem şehrimize katkılar, hem ülkemize yapacağı katkılar ile geleceği inşa noktasında adımları emin adımlarla atmış olursunuz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İnönü Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde 'Mili kültürün oluşumunda medeni perspektif' konulu ilk dersi Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş verdi. Dünyanın son derece zor bir süreç ve dönemden geçtiği ifade eden Bakan Kurtulmuş, gelecek dönemin dünyada hangi yeni çatışmalara, yeni kırılganlıklara gebe olduğunu tahmin etmenin bugünden kolay görünmediği söyledi.

Türkiye'nin içerisinde yer aldığı coğrafyada bölgenin bir bölünme ve parçalanma süreci içerisinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bir asır evvel hangi oyun tezgahlandıysa, o oyunun ikinci perdesi maalesef 90'lı yılların başından itibaren titizlikle böyle her gün işlenerek sürdürülüyor. Bölge daha fazla etnik çatışmaların, bölge daha fazla mezhebi ve kültürel çatışmaların içerisine sokulmaya çalışılıyor ve ne yazık ki bu bölgelerdeki gelişmelerde ve bu bölge insanlarının bir takım sağa sola savrulmaları da bu projeyi çok daha ciddi bir şekilde destekliyor" ifadelerine yer verdi.

Kurtulmuş, "İşte Türkiye olarak bir taraftan kendi içimizdeki birliği, bütünlüğü sürdürürken diğer taraftan da bu bölgenin daha fazla derlenmesini ve toparlanmasını sağlayacak, bu bölgenin parçalanma projelerine karşı bölge halklarının birleşmesini esas alan perspektif ile siyasetimiz sürdürmeye gayret edeceğiz. Bunu yaparken sağdan solan bir takım saldırıların olacağını, bu anlamda Türkiye'nin ayağına bir takım çelmeler takılmasının mukadder ve muhtemel olduğunu biliyoruz. En sonuncusunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördüğümüz gibi çok farklı, çok değişik şekilde girişimlerle Türkiye'nin önü tıkanmaya çalışılmaktadır. Buna karşı da hem uyanık olmak hem bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. ve milli menfaatlerimizi her türlü iç tartışmalarımızın ötesine koyarak, milli menfaatler etrafında birleşmesini başarabilmeliyiz" diye konuştu.

Törenin sonunda İnönü Üniversitesine destek veren işadamları Vahap Küçük ve Şahin Nalbant'a plaket takdim edildi. Ayrıca Rektör Kızılay tarafından da Bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci'ye plaket verildi.

Akademik yılı açılış törenine Bakanlar Kurtulmuş ve Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, ilçe belediye başkanları, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title