Haberler

ILO: 3 Milyon Kişi İşsiz Kalacak

Güncelleme:

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), dünyada eşitsizlik ile işsizliğin gelecek 5 yıl boyunca artacağı uyarısında bulundu. BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında ILO'nun "2015 Dünya İstihdam Raporu"na ilişkin bilgi veren ILO Genel Direktörü Guy Ryder, "Var olan istihdam krizi sona ermekten çok uzak. Rehavete ve memnuniyete yer yok" dedi.

BU YIL 3 MİLYON KİŞİ İŞSİZ KALACAK

ILO'nun hazırladığı raporda, Türkiye'de 2015'te işsizliğin yüzde 9,2, 2016 yılında yüzde 8,9 ve 2017'de yüzde 9 olmasının öngörüldüğü kaydedildi. Örgüte göre bu yıl dünyada 3 milyon kişi daha işsizler kervanına katılacak.

GEÇEN YIL 201 MİLYONDU

Raporda, "Geçen yılı 201 milyon kişi işsiz olarak tamamladı. Bu yıl dünyada 3 milyon kişi daha işsizler kervanına katılacak. 2019 yılına kadar ise işsiz sayısı 212 milyona yükselecek" ifadesi yer aldı. 2008'deki küresel ekonomik krizle "61 milyondan fazla işin ortadan kaybolduğunun" bildirildiği raporda, "Dünyada eşitsizlikle önümüzdeki 5 yıl boyunca işsizlik de artış gösterecek" uyarısında bulunuldu.

GELİR ADALETSİZLİĞİ ARTACAK

Gelir eşitsizliğinin artmaya devam edeceği uyarısında bulunulan raporda, dünyada en zengin yüzde 10'luk dilimde yer alanların, toplam gelirin yüzde 30 ila 40'ını kazandığı, en düşük gelire sahip yüzde 10'luk dilimdekilerin ise toplam gelirin yüzde 2 ila 7'sini kazandığı ifade edildi. Raporda, dünyada 15-24 yaş arası yaklaşık 74 milyon gencin geçen yılı iş arayarak geçirdiği ve yetişkinlere göre gençler arasındaki işsizliğin 3 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Cenevre Türkiye Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

..:

AMA AKP KASALARI DAHA FAZLA DOLACAK

32
6
yanıtYanıtla
ramazan:

utanmaz bir hükümet var , bu iyi günlerimiz galiba sonumuz hayrola.

24
4
yanıtYanıtla
OTTAMAN Mobil-ANDROID:

yav kardeşim bu başka ülkelerin türkiye üzerindeki hesapları nedir ya ne alıp veremiyolar başka ülkelerdeki işsizleri hesaplayın bide kardeşiminsan hakları bile bi tek türkiye ye ceza veriyor ulan gidinde israilde ceza kesin bırkın kardeşim bizim ülkemizi kendinize bakın yunanistan kaç defa battı almanya sayesinde hibe para verilip kurtuldu bunları yazın bide iflasın eşigindeki ülkeler deki işsiz sayısını yazın bide

3
18
yanıtYanıtla
AyomiMobil-ANDROID:

4 çocuk yapalım...Gelir düzeyi dengelenir belki!!!

15
5
yanıtYanıtla
ahmet:

ya harbiden vergi canımızı çok yakıyor maaşlara 3 lira zam verdiler neymiş yıllık gelir arttığı için 50 tl sini vergi diye geri alıyorlar aymazlığın bu kadarı utanma emeğe saygı hiç bişey kalmadı memlekette bide vatandaş için bişey yapın ya işleriniz güçleriniz paralael yapı operasyon ergenakon balyoz osmanlı bıktık ya birazda vatandaşı güldürün ya ama gerçek ezilen vatandaşı tuzu kuru olanları değil.

14
0
yanıtYanıtla
Aliiii:

Sadece kuru inşaatla ülke büyümez. 3-5 yıl sonra inşşatta doyum noktasına gelecek. Hiç yeni fabrika kurulduğunu duyup gördünüz mü?Beş yıl sonra inşaatta çalışanın yarısı 10 yıl sonra u işsiz kalınca aradaki iş yerleride para kazanamaz olacak. o zaman da ikdidardaki partiyi suçlayacaksınız. Hani milli araba üretiyorduk?

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title