Haberler

Ilısu Baraj Gölü Altında Kalacak Eserlerin Kurtarılması

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Ilısu Baraj Gölü Altında Kalacak Eserlerin Kurtarılması İçin 11 Yerde Yapılan Kazıların Bu Yılki Bölümü Tamamlandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Ilısu Baraj Gölü altında kalacak eserlerin kurtarılması için 11 yerde yapılan kazıların bu yılki bölümü tamamlandı.

Diyarbakır Müzesi Müdürü Nevin Soyukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak eserlerin kurtarılması için 2000 yılından bu yana devam eden kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün sona erdiğini bildirdi.

Diyarbakır Müze Müdürlüğü Başkanlığındaki Ilısu Barajı Kurtarma Kazıları kapsamında Ziyarettepe, Hırbe Merdontepe, Salat Camisi Yanı, Kavuşan Höyük, Salattepe, Müslümantepe, Aluç Yerleşimi, Körtiktepe, Gre Abdurrahman, Hakemi Use ve Karavelyan Yerleşimi olmak üzere 11 arkeolojik yerleşimde kazı ve depo çalışması yapıldığını belirten Soyukaya, kazıların gelecek yıl da devam edeceğini kaydetti.

Soyukaya, kazılardan her yıl önemli yüzlerce eserin müzeye ulaştırıldığını belirterek, 'Çıkarılan tarihi eserler Yeni Asur yoğunlukta olmak üzere Neolotik, Halaf, Tunç çağı gibi dönemlere ait. Her yıl müzemiz yüzlerce eser kazanıyor. Bu sayede de müzemiz oldukça önemli koleksiyona sahip oluyor. Bu yılki kazılardan toplam bin 340 eser müzemize kazandırıldı' dedi.

(MRL-EK-ZVR) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title