Haberler

İki Örgüt Kürtlere Karşı Birleşti

Güncelleme:

İŞİD ile El Kaide, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt milislere karşı ortak hareket etme konusunda anlaşmaya vardı.

Associated Press Ajansı'nın Suriye muhalefeti kaynaklarına dayandırarak bildirdiğine göre, IŞİD ile El Kaide Suriye'deki düşmanlarına karşı ittifak oluşturdu.

GECE YARISI GİZLİ GÖRÜŞME

Afganistan ve Pakistanlı militanların katıldığı iki terör örgütü sözcülerinin gizli görüşmesi 2 Kasım gecesi Halep'in batısında yer alan Atareb şehrinde gerçekleşti. Haber kaynağının sözlerine göre, örgütlerin görüşmesi sonucunda karşılıklı çatışmalara son verme ve ortak düşmana, özellikle Amerika'nın desteklediği Suriye Devrimci Cephesi'ne karşı ortak hareket etme konusunda anlaşmaya varıldı. Yaklaşık olarak dört saat süren toplantıdan ittifak olma kararı çıktı. AP'ye konuşan Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) komutanının verdiği bilgilere göre başka bir yerde yapılan diğer bir toplantıda ise IŞİD ile El-Nusra'nın ittifak yaptı.

IŞİD VE EL KAİDE KÜRTLERE KARŞI BİRLEŞTİ

Görüşme ile ilgili bilgiyi muhalefet cephe komutanı Ebu Muzafer de doğruladı. Onun sözlerine göre, İŞİD ile El Kaide şu an için henüz askeri çatışmaların gerçekleşmediği Suriye'nin kuzeyindeki Kürt milislere karşı ortak hareket etme konusunda da anlaşmaya vardılar. Toplantının son dönemlerde Kobani'yi almak için mücadele verdiği ve çok sayıda kayıplarda bulunduğu bir dönemde olması akıllara "IŞİD'in hedefi Kobani mi" sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Associated Press Afganistan Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (212)

Kürdislam:

no problem Kürdler bütün türklere ve bütün arapların alayına yeter

29
80
yanıtYanıtla
BozkurtmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun kürtlere 1000 orgüt gelse bile kürtlere dayanamaz.Allah yar ve yardimciniz olsun.Ben gercek insanligi güzelligi merhameti kültürü kürtlerde gördüm.Dünyada esi benzeri olmayan tek millet.Kürtler de gercek Allah sevgisi var..

46
55
yanıtYanıtla
21 Siverekliyiğ:

yıllardır türkler karşımızdaydı bi halt yiyemediler alayınız gelse ne yazar bizler botan''ın zilan''ın şex sait''in seyid Rıza''nın cocuklarıyız. . . Ölüme Bile Zılgıt Atan Irk''ın Neferleriyiz.

43
54
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.com:

Degil isid elkaide yedi cedleri gelse yine de biz kürtler sizin kokunuzu kurutacaz..

44
48
yanıtYanıtla
türk:

kobaniden etekle kaçarken camii lere saldıran ve minareleri yıkan eli kanlı faşist terör örgütü pkk döktüğü kendi kanında boğulur inşa ALLAH. . .

57
31
yanıtYanıtla
sekercim@m.m:

Lan salak, bu nasil bir tezat, hem Allahtan korkacan hemde pkk yi destekletecen. Ikisi birbirine zit, Allah islam diyor digeri sirk ve kufur diyor. Asil musluman Kurt kardeskerimiz Isidin safinda dinsiz pkk lilere savasiyorlar. Iste bunlar bizim can viger kardeslerimzdir, sizin gibi 2 yuzluler degil

yanıt0
yanıt3
sekercim@m.m:

Aslanim Vanli, Dogru soylemissin Rabbimiz bunlarin belasini veriyor, bu pisliklerin Allah katinda yatacak yerleri yok. Yasasin cehennem bunlar icin

yanıt0
yanıt1
BERXWEDAN JİYANE:

Ey kürdler bakın ırçı sözde müslümanların şu pis düşmanca yorumlarına ve bundan ders alın. . . kürd nerede olursa olsun kürdtür kürd olduğun muddetçe seni kabulenmezler. . . kimliğini inkar edersen dahi seni kabul etmez. . müslüman kürdler bisinki ağzımızla kuş tutsak da başkasına yaranamayız. . müslüman kürdün namusu ayaklar altındadır. Toprağı işgal edilmek isteniyor. “ kürden çıkmaz evliya koma gelsin avluya” diyenleri iyi tanıyın. . müslümanlık adına katliam yapan sözde müslüman el nusra ve IŞİD çeteleri bir araya geliyo. biz kürdler olarak İran Irak Suriye ve Türkiyedeki kürdler niye bir ara gelemiyoruz bir birimizle niye düşmanlık yapıyoruz ki bizi birbirimizle düşman yapanlar kimler. hangi fikirde olursak olalım birlik olmamızın zaruri olduğu tarihi günlerden geçiyoruz. . birlik yolunda ayak diretenleri tarih af etmeyecektir. niye aşağılanıyoruz niye küçük görülüyoruz bu aşağılanmayı ret ediyoruz. . birlik olma zamanıdır. . . yaşasın kürdün birliği

38
49
yanıtYanıtla
ss:

küçük bir anket yapalım ama gerçekten kim ne düşünüyorsa o şekilde oyunu kullansın barış diyenler yeşile tıklasın savaş diyenler kırmızıya tıklasın

79
7
yanıtYanıtla
cardak17:

bence doğrusunu yapmışlar bu kürtlere haktır. hele, hele kobanili kürtleri. kökündenkazısınlar. birde kandilide hallediversinler bu işi girmişken.

46
39
yanıtYanıtla
Tüm 212 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title