Haberler

Barzani: IŞİD Öldürücü Darbelerle Püskürtüldü

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kerkük'e saldıran IŞİD militanlarının öldürücü darbelerle püskürtüldüğünü ve IŞİD'in şu an can çekiştiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge birliklerinin Kerkük'e saldıran IŞİD'i püskürttüğünü söyledi. Barzani, Peşmerge'nin büyük bir zafer kazandığını belirterek, "IŞİD, şu an can çekişiyor. Yok olmaya doğru gidiyor." dedi.

"TERÖRİSTLERİN ÖNÜ KESİLDİ"

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Genel Sekreteri Cabbar Yaver ve diğer askeri yetkililerle Kerkük'ün güneyindeki birlikleri ziyaret etti.

Barzani, Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Telelwerde bölgesindeki "Başarıdan dolayı Peşmerge'yi tebrik ederek, bu zaferle teröristlerin önünün kesildiğini" belirtti.

"ONLARIN ÜZÜNTÜSÜ, BENİM ÜZÜNTÜM"

Çatışmalarda hayatını kaybeden Peşmergeler için üzüntüsünü dile getiren Barzani, "Kürdistan'ın bütün şehitleri benim çocuklarım ve akrabalarımdır. Ailelerinin üzüntüsünü kendi üzüntüm olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

"IŞİD ŞU AN CAN ÇEKİŞİYOR"

Barzani, Peşmerge güçlerinin, "teröristleri" bütün cephelerde hezimete uğratmayı başardığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Peşmerge, IŞİD teröristlerine öldürücü darbeler vurarak püskürtmüştür. O yüzden teröristler, IŞİD şu an can cekişiyor. Yok olmaya doğru gidiyor. Karatepe, Celavle, Musul Barajı ve Haraberut cephelerindeki zaferler, Peşmerge'nin çelikten iradesini ispatlamıştır. Bu zaferler aynı zamanda hiçbir gücün, halkımızın özgürlük iradesinin karşısında tutunamayacağını göstermiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Kerkük Politika Dünya Güncel Güncel Haberler

title