Haberler

İhsanoğlu, Ankara'da Seçim Turunda

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları için Ankara'ya geldi. Kalabalık bir grup tarafından karşılanan İhsanoğlu, kendisine eşlik eden uzun konvoyla birlikte şehir turuna çıktı.

İstanbul'dan Ankara'ya gelen İhsanoğlu, Esenboğa Havaalanında kalabalık bir grup tarafından karşıladı. Konvoy halinde şehir merkezine ilerleyen İhsanoğlu, yol boyunca halkı selamladı. İhsanoğlu'nun konvoyuna bir süre ellerinde Türk bayrakları bulunan atlılar da eşlik etti. İhsanoğlu, kendisini karşılamaya gelen davulcuya ise para verdi.

Keçiören Gazino'da halka seslenen İhsanoğlu, Türkiye'deki bütün partilerin kendisiyle beraber oluğunu kaydetti. Sessiz yığınların kavga, nefret, kutuplaşma, hakaret, kibir istemediğini bildiren İhsanoğlu, "Türk milleti, milliyetçiliği ayaklar altına alan insanı istemiyor. Türk milleti, milliyetçiliği öpüp başına koyanları istiyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ BUNLARIN ÜZERİNDE DURMUYORUZ, BUNLAR İNSANLIK HALİ"

Türkiye'nin bir haftadır "İstiklal Marşı ve Çanakkale şehitleri" konusuyla meşgul edildiğini hatırlatan İhsanoğlu, "Böyle seçim kampanyası olur mu? Türkiye'yi bununla meşgul ediyorlar, kendi gündemlerini saklıyorlar. Bunların gündemi nedir? Rejimi değiştirmek, diktatörlük kurmak istiyorlar. Şimdi biz bunları açığa çıkardığımız için, onlar eski vesayeti yıktılar kendi vesayetlerini kurdular. Onu da kamufle etmek istiyorlar. 'Şüheda fışkıracak', yok 'Akif şiiri'. Prompterdan yanlış okuyanlar bile var. Kendileri tenkit ediyorlar bizi . Yani biz sürçü lisan üzerinde duracak olursak hiçbir şey konuşamayız. Yani insan kendi evladından bahsederken, 'Ben evlatlarıma helal lokma yedirtmem' diyerek sürçü lisan ediyorsa, helali haramı karıştırıyorsa. Biz bunların üzerinde durmuyoruz, bunlar insanlık hali. Bunlarla milleti oyalamayın. Millet ciddi meseleleri, rejimin nereye gideceğini konuşmak istiyor. Siz rejimi mi değiştirmek istiyorsunuz? Siz kendi siyasi görüşünüzün vesayetini mi kurmak istiyorsunuz? Millet bunu dinlemek, tartışmak istiyor. Bunu kamufle etmek için Yahya Kemal'den, Fuzuli'den, Baki'den sabaha kadar prompterdan şiir okuma yarışması yapmıyoruz" şeklinde konuştu.

"BU İŞARET NE İŞARETİ? RABİA İŞARETİ"

Adaylığı açıklandığından bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hiç kem söz söylemediğini belirten İhsanoğlu, devlet ve millet terbiyesinde bunun olmadığını anlattı.

Türkiye'nin tek partili düzene gidemeyeceğini kaydeden İhsanoğlu, 2014 yılında tek partinin, liderin olamayacağını söyledi.

Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu söyleyen İhsanoğlu, Türk Devleti'nin Türkmenlerin, Uygurların, Doğu Türkistanlıların da yanında olması gerektiğini kaydetti.

İhsanoğlu, Rabia işareti yaparak, "Bu işaret ne işareti? Rabia işareti. Hangi Rabia? Mısır'daki Rabia. Peki Doğu Türkistan'daki Rabia, Rabia değil mi? Rabia Kadir, Doğu Türkistanlıların lideri. Niye buraya gelemiyor? Bunu sorduk? Bunun cevabını alamadık hala. Bıraksınlar şiiri, edebiyatı" diye konuştu.

"TOPRAĞIMIZI KİMSEYLE PAYLAŞMAYACAĞIZ"

İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz ekmeğimizi herkesle paylaşmaya hazırız, ama toprağımızı kimseyle paylaşmayacağız, bunu herkes bilsin. Allah bu millete, bu devlete zeval vermesin. Bu milletin içerisine ayrılık tohumları ekmek isteyenlerin Allah cezasını versin. Biz birlik ve beraberlik, bütünlük istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı ayırma, ayrıştırma, cepheleştirme makamı değil birlik ve beraberlik makamıdır" ifadesini kullandı. İhsanoğlu, "AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; oylarınızı bize veriniz, o zaman partiniz de korunur, sizin düzeniniz de korunur, dağılmaz. ANAP, Doğru Yol dağıldı. AK Parti'yi seviyorsanız, güzel hizmetlerinin devam etmesini istiyorsanız, partinizi muhafaza ediniz, cumhurbaşkanlığına sizlerin yabancınız olmayan, sizin aranızdan gelen birini seçiniz."

İhsanoğlu, 10 Ağustos Pazar günü sandığa sahip çıkmaları konusunda ise vatandaşları uyardı.

"SON CİHAD 1. DÜNYA SAVAŞI'NDA İLAN EDİLDİ"

İncirli ve Yenimahalle'de de birer konuşma yapan İhsanoğlu, İstanbul'da bir grubun cihat namazı kılmak için geldiğini kaydederek, "Ne cihadı Allah aşkına? Kime karşı? Bizim bildiğimiz son cihad 1. Dünya Savaşı'nda ilan edildi. Daha sonra ilan edilmedi. Yoksa ilan edildi de bizim haberimiz yok mu? Bunlar kim? Devletimiz, liderlerimiz, siyasetçilerimiz cevap vermiyor. Bir Allah'ın kulu çıksın da bize bu mücahitlerin kim olduğunu anlatsın" dedi.

İhsanoğlu'na konuşması sırasında ekmek verildi. İhsanoğlu, ekmeği öperek alnına koydu.

Yenimahalle Belediyesini ziyaret eden İhsanoğlu'nun diğer durağı ise Batıkent oldu.

Türkiye'nin İkinci Meşrutiyet'ten bugüne kadar çok fazla seçim gördüğünü belirten İhsanoğlu, "60'lı yıllardan beri seçimlerde biz böyle bir şey görmedik. Bu millet nice liderler gördü, Süleyman Demirel, Ecevit, Erbakan, Turgut Özal'ı gördü. Ama böyle hakaret eden, başkasına söven kimseyi gördünüz mü?" dedi.

Seçildiği gün, hukukun üstünlüğünü, kanunun hakimiyetini, parlamenter rejimi, sosyal adaleti savunacağını, herkese eşit mesafede olacağını söyleyen İhsanoğlu, daha sonra Sincan'da vatandaşlarla biraraya geldi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title