Haberler

İHD : Devlet İçerisinde Yasa Dışı Her Türlü Yapılanma Mutlaka Tasfiye Edilmeli

İnsan Hakları Derneği, 14 Aralık operasyonu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Devlet içerisinde yasa dışı her türlü yapılanma mutlaka tasfiye edilmeli, sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. Samanyolu Grubu, Zaman Gazetesi ve gazetecilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, bu operasyonlarda siyasal iktidarın basın özgürlüğüne, adil yargılanma ve savunma hakkına yönelik baskı politikasını sona erdirmesini ve herkesin hukuk güvenliği hakkından yararlanması için gerekli tedbirleri almasını bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" denildi.

İnsan Hakları Derneği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "14 Aralık 2014 günü 'paralel yapı' adı altında sürdürülen polis operasyonlarının bir yenisi daha yapıldı. Bu operasyonun özelliği Samanyolu grubu ile Zaman Gazetesi'ne yönelik olmasıdır. Siyasal iktidarın, paralel yapı adı altında Fettullah Gülen Cemaati içerisinde bulunan belli bir kesime yönelik yargı yolu ile baskı politikası yeni bir aşamaya ulaşmış durumdadır. Yazılı ve görsel medyanın evrensel hukuk ilkeleri göz ardı edilerek bu operasyonlar kapsamında yeniden hedef haline getirilmesi basın özgürlüğü bakımından Türkiye'nin mevcut kötü sicilini daha da kötüleştirmiştir. Türkiye'de yıllardır TMK kullanılarak siyasal iktidara muhalif kesimler baskı altına alınmakta ve bu çerçevede her türlü demokratik ve meşru mücadele yürüten kişiler terörle suçlanabilmektedirler. Türkiye'nin yakın tarihi bunun örnekleri ile doludur. Siyasal iktidarların baskı politikasını uygularken, özellikle yargıyı kullanmaları Türkiye'deki yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sorununu her defasında sorgulanır hale getirmiş ve böylece Türkiye'de yargı en az güven duyulan kurum haline getirilmiştir. Bu nedenledir ki hükümetlerin adliyeye intikal eden olaylarla ilgili açıklamaları inandırıcı gelmemektedir."

" Türkiye'de başta adil yargılanma hakkı olmak üzere masumiyet karinesi, savunma hakkı gibi en temel insan hakları sürekli ihlal edilmektedir. 14 Aralık günü gerçekleştirilen polis operasyonlarında soruşturmaların gizliliği kararı alınması savunma hakkına getirilmiş önemli bir ihlaldir. Bu operasyonda gazetecilerin gözaltına alınması, halkın haber alma hakkı bakımından yeni bir ihlalin yaşanmakta olduğunu göstermiştir. Türkiye tutuklu gazeteciler, tutuklu avukatlar, tutuklu sendikacılar, tutuklu insan hakları savunucuları ülkesi olmaktan maalesef bir türlü çıkamamaktadır. Siyasal iktidarlar her defasında bu kişilerin gazetecilik ya da avukatlık ya da sendikacılık yada hak savunuculuğu görevleri nedeni ile değil de "teröristö örgütlerle ilişkileri nedeni ile gözaltına alınıp tutuklandığından bahsetmektedir. Siyasal iktidara sesleniyoruz. Başta MİT Müsteşarı olmak üzere Genel Kurmay Başkanının ve Türkiye'de yaşayan hemen hemen herkesin terörist olmakla suçlanabildiği bir ülkede bu gerekçeniz karşılık bulmamaktadır. O halde yapılması gereken şey en kısa zamanda TMK'yı ortadan kaldırmaktır."

"Fettullah Gülen Cemaati'ne yönelik polis operasyonlarının bu cemaatin devlet içerisinde 'paralel yapı' adı altında yasa dışı olarak örgütlenmesinden kaynaklandığı belirtilmektedir. O halde siyasal iktidara soruyoruz. Devlet içerisinde yasa dışı yapılanmaların en önemlileri olan kontr-gerilla, JİTEM, Hizbulkontra gibi yapılanmalar tasfiye edildi mi? Devlet içerisindeki yasa dışı yapılanmaların varlığını sürdürüyor olması nasıl izah edilecek? Siyasal iktidarın MGK vasıtası ile belli kesimleri veya grupları yasa dışı grup ilan etme yetkisi var mıdır? Milli Güvenlik Siyaset Belgesi aracılığı ile vatandaşın 'iç düşman' ilan edilmesi Anayasa ve AİHS'e uygun mudur? Bu sorular çoğaltılabilir. Ancak siyasal iktidara seslenmek istiyoruz. Devlet içerisinde yasa dışı her türlü yapılanma mutlaka tasfiye edilmeli, sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. Samanyolu Grubu, Zaman Gazetesi ve gazetecilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, bu operasyonlarda siyasal iktidarın basın özgürlüğüne, adil yargılanma ve savunma hakkına yönelik baskı politikasını sona erdirmesini ve herkesin hukuk güvenliği hakkından yararlanması için gerekli tedbirleri almasını bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. " - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samanyolu Grubu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title