Haberler

İha'nın Haberi Ses Getirdi

İHA’nın yaptığı özel haberle geçirdiği rahatsızlık sonucu koltuk değneklerine mahkum kalan Ahmet Güçlü ve 6 aylık hamile eşi görme engelli Semra Güçlü’nün yardım isteğini duyan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, çiftin tedavilerini üstlendi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, İHA’nın İzmir’de yaşayan engelli çiftin yardım çığlıklarını kamuoyuna duyurmasıyla harekete geçti. Ahmet Güçlü, geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemezken, sadece 25 engelli raporu bulunduğu için engelli maaşı alamıyordu. Ahmet Güçlü’nün 6 aylık hamile görme engelli Semra Güçlü’nün de adres değişikliği nedeniyle engelli maaşı kesilmişti. Güç koşullarda doğacak bebeklerine daha güzel bir hayat sunmak için tedavi olmak isteyen çiftin sesini İzmir İl Sağlık Müdürlüğü duydu. Çiftin evini ziyaret eden ekipler gerekli tetkikleri evde yaptı, ardından çifti hastaneye götürdü.

“SONUÇLARIN ARDINDAN TEDAVİ EDİLECEKLER”

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden Kadriye Temelli haberin ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz’ın talimatıyla çiftin evine ziyarette bulunduklarını belirtti. Çiftin tedavileri için hastanelerle görüşme yaptıklarını kaydeden Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ahmet Bey’i ortopedik açıdan tedavi edilmesi için Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine, eşi Semra Hanım’ı da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirdik. Ahmet Bey ve Semra Hanım’ın ihtiyaçları doğrultusunda kurumlarla iletişime geçtik. Öncelikle tahliller yapılacak sonuçların ardından gerekli tedaviler düzenlenecek.”

“ALLAH RAZI OLSUN”

Haberin ardından tedavilerinin üstlenilmesini sevinçle karşılayan Ahmet Güçlü de, “Görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Önümüzdeki günlerde kan tahlillerimi vereceğim. Ameliyat olma imkanım var. Bu fırsat elimdeyken kaçırmamam gerekiyor. Çünkü bu fırsatı kaçırırsam bir daha bulamam. Bize yardım eden güzel insanlara saygım sonsuz. Böyle bir yardımı beklemiyorum. Allah sizden razı olsun” dedi.

“İNANMAMIŞTIM, ÇOK ŞAŞIRDIM”

Gözlerinden ameliyat olmak isteyen eşi Semra Güçlü de duygularını şu sözlerle ifade etti: “Herkese çok teşekkür ediyorum. İnanmamıştım, çok şaşırdım. Mutluyum ve huzurluyum. Gözümden ameliyat olma imkanım da var. Doktorum İstanbul’da olduğu için orada ameliyat olabilirim. Ancak bebeğimi doğurmadan önce ameliyat olamıyorum. Bebek doğduktan sonra ameliyat olacağım.”  

CEREN ATMACA-HALİL KARAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Semra Hanım İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title