Haberler

Ifo Verisi Alman Ekonomisinde "Güç Kaybetmeye" İşaret Etti

Almanya'da ağustos ayı IFO iş dünyası güven endeksi 108 puandan 106,3 puana geriledi IFO: "Alman ekonomisi güç kaybetmeye devam ediyor" "Üretim konusunda iş ortamı güven endeksi, 2013 temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi"

Almanya'da ağustos ayı IFO iş dünyası güven endeksi 108 puandan 106,3 puana geriledi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü IFO, sanayi ve ticarete ilişkin ağustos ayı iş dünyası güven endeksinin 108 puandan 106,3 puana gerilediğini bildirdi.

Enstitüden yapılan açıklamada, Alman ekonomisinin güç kaybetmeye devam ettiği belirtilerek "Firmalar mevcut iş durumlarından memnun değiller. Ayrıca, ileriye dönük işlerin seyri açısından firmalar önceki aylara göre daha şüpheliler" denildi.

Üretim konusunda iş ortamı güven endeksinin 2013 temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediği ifade edilen açıklamada, üst üste 3 kez mevcut iş durumunun olumsuz yönde değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, toptan ticaret alanında iş ortamı endeksinin yılın en düşük seviyesine indiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Toptancılar, mevcut iş ortamından önemli ölçüde daha az memnunlar. Beklentilerin çoğunluğu geçen yıl temmuz ayından bu yana ilk kez biraz daha karamsar. Perakendecilikte de iş ortamı önemli ölçüde bozuldu. Mevcut durum değerlendirmeleri, kötü gidişe doğru yöneldi.

Gelecekteki iş gelişmeleri yeniden daha şüpheci değerlendirildi. İnşaat ortamı endeksi hafifçe yükseldi. İnşaat şirketleri temmuz ayındaki durumdan kısmen daha fazla memnunlar. Ayrıca, iş görünümüne ilişkin daha iyimserler." - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Münih Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title