Haberler

Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet?

Küçükçekmece Müftülüğünün, Küçükçekmece Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Kuran Ziyafeti Programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Küçükçekmece Müftülüğünün, Küçükçekmece Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Kuran Ziyafeti Programı yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

\tPrograma; İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı. Programın öncesinde vatandaşlara gül dağıtıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış Kuran-ı Kerimini Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii Erkek Yatılı Kuran Kursu Hafızlarından Mustafa TURSUN Okudu. Daha sonra Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Küçükçekmece Müftüsü Mustafa TEMEL şöyle konuştu; "Rahmet nebisi, merhamet peygamberi, Allah Resulünün Doğum yıldönümü; 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihleri arasında, Kutlu Doğum Haftası adı altında, hem yurtiçinde Hem de yurtdışında değişik etkinliklerle kutlanmakta. O rahmet Peygamberine ebter diyenlerin hiçbirinin bugün cismi ismi yoktur ama onun sevgisi binlerce kişilik salonlara sığmıyor, salonlar doluyor taşıyor. Cenabı hak bu birlikteliğimizi bozmasın. Peygamber aleyhisselama ümmet olma şerefine bu toplantımız vesile olsun İnşallah. Değerli Hanımefendiler Beyefendiler Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda toplumun çok ihtiyaç duyduğu bir konuyu bu senenin kutlu doğum teması olarak belirledi. Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet. Ne kadarda muhtacız birliğe, Ne kadarda muhtacız tevhide, kardeşliğe ve sevgiye. İslam adaletinin tesis edilmesine ne kadarda muhtacız! Dua edelim niyaz edelim ki Rabbim İslam coğrafyasına bu sevgiyi bu vahdeti kardeşliği tesis kılsın. "

Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları adına İlim yayma Cemiyeti Küçükçekmece Şube Başkanı Hasan MANGIR, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve İstanbul Müftüsü Prof.Dr Rahmi YARAN konuşmalarını yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii Erkek Yatılı kuran Kursu öğrensi, 11 yaşındaki Furkan KOCAAĞA "Nur Yüzlüm" adlı şiiri okudu. Halkalı Çamlıkaltı Erkek Kuran Kursu öğrencisi Salim ŞAHİN, Yavuzselim Camii Baş İmam Hatibi Adnan KÖSEOĞLU, Fatih camii İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi Adem KEMANECİ ve Dünya Kuran Okuma 1.si Abdurrahman SADİEN'in Kuran tilavetlerini dinledikten sonra Küçükçekmece Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu mini bir konser verdi. Programın ardından yapılan kura çekilişi ile 14-24 yaş arası 11 gencin 2017 yılında umreye gönderilmesi için ismi belirlendi. Programın çıkışında katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title