Haberler

Hüseyin Gülerce 'Paralel Yapı' Soruşturması Kapsamında İfade Verdi

Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada tanık olarak ifade verdi.

Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada tanık olarak ifade verdi. Kendisine "25 Aralık'ı önlemeye mi çalıştın?" diye sorulduğunu belirten Gülerce, "25 Aralık'ı bilip de önlemeyen namerttir" dedi.

Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen 'paralel yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Tanık sıfatıyla yaklaşık 2 saat ifade veren Gülerce, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Attığı tweetlerin 25 Aralık operasyonunun yapılacağını önceden bilip önlemeye çalışıyormuş gibi anlaşıldığını belirten Gülerce, "Benim son attığım bir tweet var. Orada diyorum ki '7 Şubat savaş alanıydı, 25 Aralık topyekun saldırıydı, bunu önlemeye çalıştım'. Halbuki attığım tweetlerde cümlenin başında 7 Şubat savaş alanıydı diyorum, yani 7 Şubat'tan beri ben cemaatle hükümet arasındaki savaşı önlemeye çalıştım. 25 Aralık'ı ben nereden bilebilirim" dedi.

"25 ARALIK'I BİLİP DE ÖNLEMEYEN NAMERTTİR"

Savcılık sorgusunda verdiği yanıtlarda "Twitter'da belli harf sayısıyla tweet atıldığını, cümle baştan okunursa böyle bir anlam çıkarılamayacağı" yanıtını verdiğini belirten Gülerce, "Ben bunun zorlama bir şey olduğunu söyledim. Ben bu süreçte olan bitenleri Zaman Gazetesi'ndeki yazılarımla önlemeye çalıştım. Bir şeyler olacak dedim, Ahmet Turan Alkan bey bana Turfa müneccim dedi" diye konuştu.

Hükümetle cemaat arasındaki sorunları önlemeye çalıştığını iddia eden Gülerce, "Bakınız benim önlemeye çalıştığım şey Türkiye içindi. 25 Aralık'ı bilip de önlemeyen de namerttir" dedi.

"TAYYİP BEY CUMHURBAŞKANI OLMASAYDI BU HAKARETLER DEVAM EDECEKTİ"

Hiçbir sivil toplum kuruluşunun ve cemaatin hükümete savaş açmasının doğru bir şey olmadığını söyleyen Gülerce, "Bu hareketin üslup diye bir hassasiyeti var, üslubumuz bizim namusumuzdur deniyordu başta. Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni olmak üzere Zaman Gazetesi'nde bazı yazarlar ama tweetlerle ama yazılarla Başbakan iken sayın Erdoğan'a hakaretler ettiler. AK Parti grubunda konuşma yaparken 'Rezil adam' diye tweet attı sayın Bülent Keneş. Neden bu arkadaşa dur denilmiyor beni en çok üzen budur. Bir daha yapma denilmesi lazım. Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olmasaydı bu hakaretler devam edecekti" ifadelerini kullandı.

Gezi olayları sırasında Zaman Gazetesi'ndeki bir yazısının başlığında 'Erdoğan gitsin AK Parti kalsın planı bu' dediğini kaydeden Gülerce, "Gezi olaylarında Zaman yazarları neler yazdılar, bende aynı gazetede bunu yazdım. Bu, süreci durdurmak değil mi? Yapmayın etmeyin, bu bir plan, bu bir siyasi hareket. Baştan itibaren 7 Şubat'la başladı" dedi.

"ZAMAN GAZETESİ'NDEKİ ÇİZGİ FARKLILIĞI NE ZAMAN BAŞLADI?"

Savcılık sorgusunda kendisine "Zaman Gazetesi'ndeki bu çizgi farklılığınız ne zaman başladı?" diye sorulduğunu belirten Gülerce, "7 Şubat'a kadar hiçbir ciddi problemim yoktu, ertesi gün 8 Şubat'ta Zaman Gazetesi MİT ifadesiyle 'Savcılar bu güne kadar haklı çıktı' başlığını attılar. Ben Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nda dedim ki, savcıların her zaman haklı çıktığını neden yazdık? Bu hükümete karşı bir savaş ilanıdır, çünkü MİT müsteşarı, sayın Erdoğan'ın başbakanken yaptığı bir tayindir ve kendisi için çok önemli bir makam. Bu doğrudan MİT üzerinden, müsteşarı ve personeli üzerinden Başbakana yönelik bir hareket. Bir sivil toplum kuruluşu bunu neden sahiplenir benim sarsıntı geçirdiğim yer" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'A HAKARET ETME NOKTASI BENİM İÇİN KIRILMA NOKTASIYDI"

Savcılıkta kendisine kırılma noktasının sorulduğunu söyleyen Gülerce, "Ben sırayla dedim ki; 7 Şubat'taki MİT krizindeki tavır. Gezi olaylarındaki hiç görülmeyen üslup yanlışlığı, Erdoğan'ı eleştirmenin ötesinde hakaret etme noktası benim için kırılma noktasıydı. Zaman'da hakaret olmaz hem de seçilmiş Başbakana hakaret yapılıyor. Üçüncüsü 17-25 Aralık, dördüncüsü de yerel seçimler. Ama benin koptuğum nokta 25 Aralık" dedi.

Gülerce, açıklamalarının ardından aracına binerek adliyeden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hüseyin Gülerce Fuzuli Aydoğdu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title