Haberler

'Hulk" Bu Sefer Formasını Yırtmadı

Elde ettiği başarılardan sonra formasını yırtmakla tanınan ve devlet sembollerini aşağılamaktan hakkında suç duyurusunda bulunulacağı tehdidi alan şampiyon diskçi Robert Harting, İsviçre'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda formasını yırtmayarak dikkatleri üzerine çekti.

Başarıları sonrası formasını yırtmasıyla çizgi roman kahramanı "Hulk"a benzetilen, erkekler disk atmada olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Alman sporcu Robert Harting, bu defa Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda formasını yırtmayarak dikkatleri yine üzerine çekti.

İsviçre'nin Zürih kentinde devam eden şampiyonada altın madalya kazanan Harting, elde ettiği bu başarının ardından yaptığı sevinç gösterisinde foto muhabirlerinin önünde yırtar gibi yaptığı formayı çıkararak öpmesi ve yere yatıp formaya sarılmasıyla öne çıktı.

Alman basını, "Hulk'ın" formasını yırtmamasına geniş yer ayırdı. Die Welt gazetesi, Harting'in büyük etkinliklerde üste üste beşinci kez aldığı zaferini formasını yırtmayarak kutladığına işaret etti.

Berlinli "güçlü adamın" her zaman olduğu gibi formasını yırtmasını umanların sürpriz yaşadığı, ancak hayal kırıklığına uğramadıkları belirtilen haberde, Harting'in hakkında yapılacak suç duyurusuna karşı mizahi bir reaksiyon gösterdiği kaydedildi.

Bild gazetesinin haberinde de Harting'in bu kez formasını yırtmadığı ifade edilerek, Avrupa şampiyonluğunu kazanan sporcunun "uslu bir şekilde" formasını çıkardığı belirtildi.

Haberde, Harting'in bu hareketiyle formasını çıkarmamasını tembihleyen büyük annesini kızdırdığı ifade edildi.

Münih'te yayınlanan "tz" gazetesi ise Harting'in bu kez dünyaca bilinen söz konusu zafer sevincini yapmadığı ve formasını yırtmadığına işaret edilerek, büyük annesinin Harting'in bu şekilde sevinç gösterisinde bulunmasını istemediği için formasını yırtmaktan vazgeçtiği belirtildi.

Harting'in daha önce büyükannesinin bu istediğini yerine getireceğini ifade ettiğine dikkati çekilen haberde, sporcunun bu sözünü tuttuğu kaydedildi.

Yarışmalarda altın madalya kazandıktan sonra sevincini formasını yırtarak göstermekle tanınan ve bu yüzden Türkiye'de "Yeşil Dev" olarak bilinen çizgi roman kahramanı Hulk'a benzetilen 29 yaşındaki Harting'e, Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesinde ismi açıklanmayan bir kişi elektronik posta göndermiş, kamuoyu önünde bir kez daha formasını yırtması durumunda devlet sembollerini aşağılamaktan hakkında suç duyurusunda bulunulacağı tehdidinde bulunulmuştu.

Alman Atletizm Federasyonu'nun ve bu tehdidi "tümüyle aptalca ve tipik Alman davranışı" olarak niteleyen Harting'in, söz konusu elektronik postayı her ihtimale karşı avukatlara incelettiği belirtilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Spor

Die Welt İsviçre Spor Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title