Haberler

Hükumeti Yıkma Girişiminde 3. Raunt

Güncelleme:

Ne Gezi Parkı'nın çapulcuları, ne 17 Aralık'ın paralleleri başaramadı. Çözüm sürecini bitirmek isteyen kan tacirleri bu kez PKK yandaşlarını sokağa döktü. Kobani bahanesiyle eyleme başlayan taşeronlar kısa sürede ortalığı savaş alanına çevirdi. Sözde Kobani'ye yardım edilmesini isteyenler hasta taşıyan ambulanslar ve Kızılay'ın kan araçlarına bile saldırdı. Bankalar, ATM'le, marketler ve dükkanlar yağmalandı


Gezi Parkı ile beraber hükümeti devirmek için harekete geçen güçler bunda başarılı olamayınca defalarca sokak olaylarının fitilini ateşledi. Kirli planların tamamı başarısız kalınca çözüm sürecinin sona ermesi için paralel yapı vasıtasıyla montaj kasetler üzerinden 17 ve 25 Aralık darbe planı oynandı. Halk bu oyunu da yemedi. Kirli koalisyon bu kez barışı doğrudan hedef aldı. Kobani bahanesiyle 'Sokağa çıkın' emri verildi ve Türkiye adeta bir siyasi şantaj kumpasının içine itildi. Günler önce HDP'li vekil Aysel Tuğluk'un askerlere taş atması ile adeta startı verilen kirli oyun, HDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ısrarlı 'Sokağa çıkın' çağrısıyla adeta sosyal bir yağmaya dönüştü.

KANLI BİLANÇO: 19 ÖLÜ

Aynı dönemde Hürriyet gazetesi yazarlarından ve CHP'li isimlerden "Sizin akrabalarınız Kobani'de olsa siz de taş atmaz mıydınız? Empati yapın" yorumları yapıldı. Önceki gün ise adeta gizli bir mesaj ile sokaklara dökülen göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi ve Türkiye'nin dört bir yanında kanlı eylemlere başladı. Başta PKK'nın gençlik kolları olan YDG olmak üzere DHKP-C ve MLKP üyeleri Gezi Parkı'ndaki gibi kamu binalarına, bankalara, dükkânlara toplu taşıma araçlarına, marketlere, işyerlerine, bankalara, hasta taşıyan ambulanslara, Kızılay'ın kan araçlarına saldırdı. Diyarbakır'da 10, Siirt'te 3, Mardin'de 3, Batman, Muş ve Van'da da birer olmak üzere 22 kişi yaşamını yitirdi. Gösterilerin en çok yaşandığı Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar 6 gün tatil edildi. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Rektörlük binası yakılan Hakkari Üniversitesi de eğitime ara verdi.

HÜDA-PAR AÇIK HEDEF

Ağrı'da Türk bayrağı yakıldı. Patnos'ta ise belediye binası ateşe verildi. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde ilçe emniyet müdürü Haydar Çelik bileğinden vuruldu. İstanbul'da da çok sayıda iş yeri zarar gördü. Tüm illerde birçok dükkan ve market yağmalandı. Diyarbakır'da Hüda- Par'ı hedef alan göstericiler birinin başını ezmek suretiyle 5 kişiyi öldürdü. PKK birimleri Hüda-Par'ı açık hedef olarak ilan etti. Türkiye çapında bine yakın gösterici gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA YASAK SÜRECEK

PKK'nın sözde asayiş ekipleri dün de Diyarbakır, Muş-Varto, Van-Erciş, Siirt ve Bingöl'de yeni eylemler planladı. Emniyette, toplumsal olaylar nedeniyle tüm izinler iptal edildi. Suriye sınırına asker kaydırıldığı için bu illerde boşluk oluşmaması için özel harekat timlerine yeni görevler verildi. Eylemlerin devam etmesi durumunda sokağa çıkma yasağının başka il ve ilçelere de sıçrayacağı ve sürenin uzatılacağı bildirildi. Öte yandan Diyarbakır Valiliği, ilan edilen sokağa çıkma yasağının bu sabah 06.00'da sona ereceği ancak yasağın akşam 18.00'dan Cuma günü sabah saat 06.00'a kadar devam edeceğini açıkladı.

İKİ YÜZLÜ HDP

HDP'nin ateşlediği olaylar Türkiye'yi sararken özellikle Suriye sınırında Türk askerine taş atan Aysel Tuğluk ve HDP'lilerle 'sokağa çıkın' çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'a büyük tepki geldi. HDP'nin önemli isimleri yaşanan ölümcül gösterilerin başlatıcısı olarak görülürken Demirtaş'ın "Bayrak yakan, büst yıkan, adam öldürenler bizden değil. Sokağa çıkanları kınıyorum" açıklaması ise 'iki yüzlülük' olarak değerlendirildi. Pervin Buldan'ın "Kobani düşerse çözüm süreci biter" sözleri de büyük tepki çekti.

MÜŞTERİLERİ DİRİ DİRİ YAKACAKLARDI

İzmir Karabağlar'da yolu kapatıp polisle çatışan hainler, cadde üzerindeki büyük bir markete içerinde müşteriler var iken molotoflarla ateşe verdi. Vatandaşlar güçlükle canını kurtarırken, işyerinde binlerce liralık zarar meydana geldi.

BELEDİYE ALEV ALEV YANDI

Vandallar, Ağrı'nın Patnos ilçesindeki belediye başkanlığı binasını küle çevirdi. 10 aracı da ateşe verdi.

BANKALARI SOYDULAR

Olaylarda bir çok banka şubesi zarar görürken ATM'lerdeki paralar alındı.

MARKETLERE GiRDiLER

Marketleri yağmalayan eylemcilerin bu görüntüsü "Acaba Kobani'ye yardım mı götürecekler" diye alay konusu oldu.

ASKERi GETiRTTiLER

Olaylar nedeniyle kriz masasında alınan karar doğrultusunda 5 tabur asker Diyarbakır merkezindeki önemli noktalara yerleştirildi. İstanbul'un birçok ilçesinde terör örgütü yandaşları ile güvenlik güçleri arasında olayların ardından Esenyurt'a askeri birlikler takviye edildi. Siirt'te de asker şehre indi.

Kaynak: Yenisafak.com.tr / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Kobani Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title