Haberler

Cizre'deki Olaylarda Ölen HÜDA-PAR'lının Cenazesi Alınamadı

Güncelleme:

Cizre'de 'YDGH' ile HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada ölen Abdullah Deniz'in cenazesi, göstericiler yüzünden akşam saatlerine kadar alınamadı.

Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen 'YDGH' ile Hüda-Par üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada Abdullah Deniz ile Yasin Özer hayatını kaybetti. Göstericilerin polise direnmesi yüzünden, olaylarda ölen Abdullah Deniz'in cenazesi, akşam saatlerine kadar alınamadı.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

YDG- H mensuplarıyla Hüda- Par'lılar arasında çıkan silahlı çatışmada oğlu Hüda- Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı olaylar yer yer devam ediyor. YDG- H'liler ile Hüda- Par yanlıları arasındaki çatışma akşam saatlerine doğru sona ererken, olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'ne polisin girmesine YDG-H'liler engel olmaya çalıştı.

POLİSİN CENAZEYİ ALMASINA ENGEL OLDULAR

YDG-H'lilerin polise direnmesi yüzünden, olaylarda ölen Abdullah Deniz'in cenazesi, akşam saatlerine kadar alınamadı. Polisin cenazeyi almak için mahalleye girmesine göstericiler, silah, molotofkokteyli ve taşlarla engel olurken, polis de zaman zaman havaya ateş açıp gaz bombası kullandı. Olaylar Nur Mahallesi'nde sürerken, sık sık silah sesleri de duyuldu.

ÖZER'İN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Çatışmada ölen diğer kişi YDG- H'li gruptan Yasin Özer'in arkadaşları tarafından hastaneye getirilen cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralıların tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi'nde doktorlardan bilgi aldı. Sarıyıldız, olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü ve büyümesini önlemeye çalışacaklarını kaydetti.

Nur Mahallesi'nde olaylar sürerken, Cizre ilçe merkezinde polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Abdullah Deniz Cizre Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (81)

mardinlimobilWeb@haberler.com:

Münafıklar işbaşında gene.

93
32
yanıtYanıtla
vay beeMobil-ANDROID:

devet huda par lılara sahip çıkmalı

61
27
yanıtYanıtla
sultan baybars:

Şuan Türkiyede pkkya karşı mücadele eden tek güç destan yazan şanlı Hüdapardır. Helal osun onlara kendilerinden 10 kat fazla kafir düşmana karşı şehit olan Abdullah Deniz''in intikamımı hemen aldılar.

52
26
yanıtYanıtla
adanalı:

bu topraklardan hizbullahı sileceğiz

29
49
yanıtYanıtla
ZAZA21:

HÜDAPARIN YERİNDE OLSAM NE UĞRAŞIYONKİ SOK İŞİDİ İÇERİ TEMİZLESİN HEPSİNİ.

44
28
yanıtYanıtla
pkk hüda para saldırıyor uyaninmobilWeb@haberler.com:

Ya sabır bu pkk iyice zivanadan çıktı . Bunların dindar insanlara karşı duydukları bu nefret niye.devlet bunlara fazla yüz vermiş devlet politikalarını gözden geçirmesi lazım

43
24
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ HEPAR:

doğuda yavaş yavaş hakimiyet kayboluyor bakın ak partililer içinizde bi gram vatan millet sevgisi varsa ak partiye oy vermessiniz tayyip diyor merkez bankasında paralar çoğaldı borçlar azaldı yalaaan inanmayın 2000lilerde 197 milyar olan borç şimdi inanmassanız googleye yazın bakın devletin 400 milyar dolar borcu var hırsızlık bunlarda vatana ihanet bunlarda bunların eline kan bile bulaştı paralelci dedi bingöl emniyet müdürüne sürdü bingöle arkadan haince şehit ettiler KOSKOCA İL EMNİYET MÜDÜRÜNÜ BİLE KORUYAMIYOR DEVLET BÖYLE DEVLETMİ OLUR ASKER POLİS MÜDAHALE EDEMİYOR PKK MİLİTANLILAR BAYRAKLARI DİKMİŞ BUNUN TEK BİR ANLAMI VAR TOPRAKLARIMIZ YAVAŞ YAVAŞ KAYBEDİLİYOR

44
20
yanıtYanıtla
Als semsur Mobil-IOS:

Yav bu kafîrler isid gibi dini kulunarak özgürlükler önünde durmaya calisiyorlar zaten ismi üzerinde Hizbul kontra

15
44
yanıtYanıtla
adana:

Lan sıkın sıkın Şunlara Ne bicim Asker ne bicim Polissiniz siz affetmeyin sıkın elleri silahlı onlar

37
22
yanıtYanıtla
ishak47:

kafir PKK

40
18
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title