Haberler

    Houston'dan Ayrılma Nedenim Howard'

    NBA'de New Orleans Pelicans'a transfer olan milli basketbolcu Ömer Aşık, Dwight Howard'ın gelmesi nedeniyle Houston Rockets'tan ayrıldığını söyledi.

    Houston Rockets'ın geçen sezon Dwight Howard'ı kadrosuna katması Ömer Aşık'ın takımdaki yerini sarstı. Aşık, kendisi gibi pivot olan Howard'ın gelişiyle daha az süre almaya başladığı için takım değiştirdi. 28 yaşındaki basketbolcu gelecek üç sezon için New Orleans Pelicans'la anlaştı.

    Ömer Aşık'la, Ağustos sonunda başlayacak Dünya Kupası öncesi, İstanbul'daki milli takım kampında konuştuk.

    New Orleans Pelicans'tan önce Chicago Bulls ve Houston Rockets'da forma giydiniz. Kariyerinize hangisi daha çok katkıda bulundu'Chicago'da başladığım zaman bençten geliyordum. 10-15 dakika süre aldığım için elimden geleni yapıyordum. Ama Houston'a geçtikten sonra ilk sezon ilk beş başlamam NBA'deki kariyerim açısından çok daha iyi oldu. Uzun süreler bulunca, kendimi daha çok geliştirip daha iyi oynama fırsatı buldum. Ama geçen sene Dwight'in takıma gelmesiyle sürülerimde düşüş oldu. Geçen sezonun sonunda, daha çok süre alabileceğim bir takıma gitmenin kariyerim açısından daha iyi olacağını düşündüm.

    Howard'ın gelmesi, Houstan'dan ayrılmanızda ne derece etkili oldu?

    En büyük faktör odur. Sonuçta, Dwight Howard bence şu anda dünyadaki en iyi pivot. Aynı pozisyonda oynamak tabii ki o kadar kolay değil. Yan yana oynadığımız dönemler de oldu ama artık basketbolda iki uzunun yan yana oynaması çok zor. Tabii ki takım da durumu kendi açısından en iyi şekilde değerlendirip böyle bir transferi gerçekleştirdi.

    New Orleans Pelicans için hedefiniz ne?[Fotoğraf: Mustafa Değirmenci-AJT]Ömer Aşık, profesyonel basketbol kariyerine 2005 yılında Fenerbahçe'de başladı.

    Geçen sene birçok sakatlık yaşadılar. Çoğu oyuncu, sezonun büyük bölümünü kaçırdı. İnşallah bu sene herkes sağlıklı olur. İyi bir kadroya sahip olduklarını düşünüyorum. Herkes sağlıklı olup iyi başlarsa sezonun güzel geçeceğini düşünüyorum.

    Türkiye'nin Dünya Kupa'sında gruptaki şansı ne sizce?

    Öncelikle, geçen seneki kötü şampiyonadan sonra bu sene çok daha iyi hazırlanıp oraya en hazır şekilde gitmemiz gerekiyor. Gruplara baktığımızda, artık kolay ya da zor grup diye birşey yok, ben öyle düşünüyorum. Bizim kendimizi iyi hazırlayıp, karşımıza kim çıkarsa çıksın en iyi şekilde performansımızı ortaya koymamız gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.

    Türkiye Ligi'nde beş yabancı düzenlemesini nasıl buluyorsunuz?

    Tabii ki o kuralı, hangi düşünceyle aldıklarını bilmiyorum. Türk oyuncular açısından bu süreç bayağı zorlu geçecektir. Beş yabancı oyuncunun sahada olması, Türk oyuncuları bayağı etkileyecektir. Ama Türk oyuncuların da daha çok çalışıp o yabancı arkadaşları değiştirerek oynama şansı bulması gerekiyor.

    Bundan sonraki kariyer hedefiniz nedir?

    Benim hedefim her zaman için NBA'de daha iyi oynayıp, daha iyi yerlere gelmek.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Houston Rockets Dwight Howard New Orleans Ömer Aşık Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title