Haberler

Hollywood'da Bir Türk Sinemacı

İLESAM'ın 47. Çınaraltı Sohbetleri'nde Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör Konuşulacak.

İLESAM'ın 47. Çınaraltı Sohbetleri'nde Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör Konuşulacak.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri'nin kırk yedincisi 22 Şubat günü Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) yapılacak.

İLESAM üyesi yönetmen yazar Ekrem Ergüder'in yöneteceği toplantıda, İLESAM üyesi Metin Güngör de katılımcılarla söyleşi yapacak.

Kamikaze, Donüsüm, Hugo,Conan, da Vinci Şifresi,Cinderella Man,Harry Potter,Yıldız Tozu,Yarından Sonra,Ben Robot gibi elliye yakın filmde görsel efekt uzmanı olarak görev alan Metin Güngör, 1964'te Van'da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim bölümünü okudu. 1987'de yurt dışına gitti. Londra'da ressam olarak çalıştı. Oyunculuk okulu Lee Strasberg Sütudyosu'nda üç yıl kamera karşısında oyunculuk dersleri aldı ve İngiliz TV'de, bazı filmlerde oyunculuk yaptı.

1997 yılında Kanada'da, Bilgisayar Animasyon ve Özel efektler bölümünde master eğitimi aldıktan sonra İngiltere'ye geri döndü ve Londra'da, Londra Film Okulu'nda Dijital Compositing eğitimi gördü.

Görsel efektler dalında Hollywood'un ünlü şirketlerinde popüler filmlerde Matte Painter ve Süpervisor olarak çalışmaya başladı. Mill Film, Jim Henson's Creature shop, Digital Domain, Senata-VFX, VTR-group, Primefocus, Spin, Famepost, Trixter, Pixamondo, wwfx-Millenium Pictures ve BBC gibi. Los Angeles'te UCLA'de Fundimental Film Yönetmen okulunu bitirdi. Son olarak yine bir şubesi Los Angeles, Universal stüdyolarında olan New York Film Akademisi'nde Yönetmenlik okudu ve birçok kısa metrajli filmlerden sonra Amerika'da ilk uzun metrajlı sinema filmini yaptı. "Fist of Righteous Harmony" 2008'de gösterime girdi. Şu an ünlü ressam Fikret Mualla'nın hayatını anlatan yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Renklerde Kaybolan Hayat" filmini tamamlıyor.

Metin Güngör aynı zamanda da Vinci Şifresi ve Ben Robot'ta iki defa Oscar Ödülü'ne aday gösterildi.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, Metin Güngör'ün Hollywood sinemasına önemli katkılar yaptığını anlatarak "İLESAM olarak onun birikimini Türkiye'ye ve Türk sinemasına da aktarmasına vesile olmak istemekteyiz" dedi.

"Hollywood'da Bir Türk Sinemacı: Metin Güngör" başlıklı 47. Çınaraltı Sohbetinin, 22 Şubat 2014 günü Saat 15.00'te başlayacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollywood İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title