Haberler

Hisarcık Anadolu Öğretmen Lisesinden "Bir Yudum Hayat"" Adlı Şiir Dinletisi

Kütahya’nın Hisarcık İlçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin 'Bir Yudum Hayat' adlı şiir dinletisi büyük beğeni topladı.

Kütahya'nın Hisarcık İlçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin 'Bir Yudum Hayat' adlı şiir dinletisi büyük beğeni topladı.

Anadolu Öğretmen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni H.İbrahim Reçan ve Almanca Öğretmeni Murat Özalkaya rehberliğinde öğrencilerin hazırladığı "Bir Yudum Hayat" adlı şiir dinletisi beğeni ile izlenirken, seyirciler duygulu anlar yaşadı.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Anfisinde düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halil İbrahim Reçan," Bu akşam şiir dolu olacak. Yüreğinizdeki paslar bu akşam silinecek. Dilinize dolanacak duygu dolu şiirler. Şiir yüreğinize işleyecek, bazen ağlamak isteyeceksiniz. Bu akşam her zamankinden daha duygulu olacaksınız. Sizleri bir saatliğine dünyanın dertlerinden uzaklaşmayı vaat ediyorum ve sizlere affınıza sığınarak diyorum ki, bundan sonra da şiir dinleyin, uzaklaşın dünya telaşından, edebiyat deryasında şiirin kayığıyla yol alın. Göreceksiniz neden ağlarmış insanlar? Neden severmiş ölürcesine bir kulu. Duygularının en şahanesinin şiirde anlam bulduğunu anlayacaksınız. Buradan ayrıldığınızda dünyayı ve insanları daha çok seveceksiniz." diye konuştu.

Salonun dolduğu şiir dinletisinde öğrenciler Hüseyin Parlakdemir'in "Cennetim olurmusun?", Ümit Yaşar Oğuzcan'ın, "Beni unutma","Bir gün anlarsın" ve "Bir gün", Necip Fazıl Kısakürek'in," Sanat", İbrahim Sadri'nin,"Anne", Can Yücel'in,"Her şey sende gizli",,Erol Enes Solmaz'ın,"Ben seni görmeden sevdim", Soner Arıca'nın," kusursuz aşk", Bedirhan Gökçe'nin,"Uyan baba", isimli şiirlerini slaytlar ve fon müzikleri eşliğinde okudular.

Programın müzik bölümünde Anadolu Öğretmen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Osman Kılıç'ın bağlaması eşliğinde öğrenciler Neşet Ertaş'ın,"Sevdan beni deli eyledi" ve Ruhi Su'nun, "O yar gelir " türkülerini seslendirdiler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title