Haberler

Hindi Üreticilerini Yılbaşı Heyecanı Sardı

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bolu İl Müdürü İsmail Taş, " Türkiye'nin büyük bir bölümüne hindi eti Bolu'dan gidiyor" dedi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en güvenli ve sağlıklı hindinin marketlerde satıldığını belirtti.

Pazarda satılan hindilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Taş, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız yılbaşı hindilerini bildiği, tanıdığı yerden ve sağlıklı görülen hindilerden alsın. Kanatlı hayvanda, hastalığı birebir anlamak mümkün değildir. Ama insanlarda olduğu gibi, genel durumundan, bakışından, tüyünden, duruşundan halsizliğinden anlaşılabilir. Yoksa bir veteriner hekimin bile dışarıdan bakarak 'bu hayvan sağlıklıdır' demesi mümkün değil. Farklı hastalıkları olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın marketlerde bulunan, belgeli, bilgili, ruhsatlı hindileri almaları çok daha sağlıklı olur."

-"Vatandaşlarımız Bolu'dan gelen hindi etini gönül rahatlığıyla yiyebilir"-

Taş, Türkiye'nin hindi eti ihtiyacının yüzde 40'ının Bolu'dan karşılandığını bildirerek, "Türkiye'nin büyük bir bölümüne hindi eti Bolu'dan gidiyor. Bolu'da, kanatlı hayvan üretimi entegre olarak yapılıyor. Hastalığın kontrolü çok kolay. Bu hayvanlarımız, hastalık taşıyan yabani kanatlı hayvanlarla temas etmediği ve kontrolleri sürekli yapıldığı için bu tarz hastalıkların görünmesi mümkün değil. Bu nedenle, Bolu, kanatlı hayvanlarda görülmesi muhtemel hastalıklar bakımından en güvenli yer" değerlendirmesinde bulundu.

Kanatlı hayvanlarda hastalıkların tespit edilmesi ve önlenmesi için çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Taş, "Her sene, yumurta, civciv, damızlık hayvanlardan 140 bin civarında kan ve örnekler alarak tahlile gönderiyoruz. Bolu'da üretilen kanatlı ürünlerde hastalık bulunması mümkün değil. Vatandaşlarımız Bolu'dan gelen hindi etini gönül rahatlığıyla yiyebilir" ifadesini kullandı. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Taş Yılbaşı Türkiye Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title