Haberler

Hidayet Karaca Tutuklama Kararına İtiraz Etti

Güncelleme:

14 Aralık'ta Cemaat'e yapılan operasyonda gözaltına alınan ve sorgusunun ardından tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, karara itiraz etti.

14 Aralık Pazar günü Cemaat'e yapılan operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve 29 kişi ile birlikte gözaltına alınan ve mahkemede ifade vermeyi reddedip tutuklanan Samanyolu yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklama kararına itiraz etti.

"3 GÜN İÇİNDE KARAR BEKLİYORUZ"

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran yaptığı açıklamada, "Sn Karaca nin hukuksuz olarak tutuklanması kararına itiraz ettik.Kararin 3 gün içinde verilmesini bekliyoruz" dedi. Duran, hazırladığı itiraz dilekçesini, tutuklamayı gerçekleştiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sundu.

"SUÇ ŞÜPHESİ YOKTUR"

Dilekçede, Hidayet Karaca'nın usule, kanuna, Anayasa'ya ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde tutuklandığı öne sürülerek, "Yasanın tutuklama için aradığı somut delile dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunmamaktadır. Kaldı ki yasamız, tutuklamayı yargıçların en son ve istisnai bir tedbir olarak öngörmüş olup, tutuklamanın doğuracağı ağır neticelerin önüne geçebilmek için adli kontrol tedbirleri adı altında, yargıcın alabileceği tutuklama dışında birçok seçeneğin olduğunu hükme bağlamıştır" denildi.

"KANAL ZARARA UĞRADI"

Karaca'nın yöneticisi olduğu Samanyolu Yayın Grubu'nun maddi ve manevi zarara uğradığı belirtilen dilekçede, kararın Anayasa tarafından güvence altına alınan basın özgürlüğünü ve 64. maddede düzenlenen şekliyle, "devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur, sanat eserlerinin ve sanatçının korunması değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır" hükmünü de ihlal ettiği iddia edildi.

Tutuklanan Hidayet Karaca'nın sabit ikametgah sahibi olduğu ve emniyete kendisinin gittiği de vurgulanan dilekçede, dosyada yöneltilen suçlamalara göre Karaca'nın hiçbir delile etki etmesinin mümkün olmadığı savunuldu. Dilekçede, tutuklamaya yapılan itirazın kabul edilerek öncelikle tahliye edilmesine, olmazsa adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verilmesi talep edildi.

NEDEN İFADE VERMEDİĞİNİ AÇIKLADI

İtiraz kararından yaklaşık 13 saat önce Hidayet Karaca, Sulh Ceza Mahkemesi'nde neden ifade vermediğini açıkladı.

Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Karaca, "Sulh Ceza Mahkemeleri halen Anayasa Mahkemesindedir. İktidarca bağımsız yargı merci olarak takdim edilen bu hakimliklerin varlıkları ve hukuki olup olmadıkları ağır bir şaibe altındadır." dedi.

"YETERLİ DELİL YOK"

Hakkında tutuklamayı gerektirecek delil olmamasına rağmen hakkındaki suçlayıcı ifadeleri hayretle takip ettiğini söyleyen Karaca, hükümetin Mehmet Doğan üzerinden El Kaide yanlısı Tahşiye Grubu'nu temize çıkarma gayretinde olduğunu savundu.

"BAĞIMSIZ YARGI MERCİ OLARAK TANIMIYORUM"

Anayasa'nın askıya alınması nedeniyle Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade vermeyi reddettiğini anlatan Karaca, toplumsal sözleşme ruhuna aykırı olduğunu ileri sürdüğü Sulh Ceza Hakimlikleri'ni bağımsız yargı merci olarak tanımadığını, bu nedenle savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

HAKİMLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

Bu arada Silivri Cezaevi'ne gönderilen Hidayet Karaca'yı ziyaret eden eski savcı Gültekin Avcı, Karaca'yı sorgulayan hakimin, "keşke şu Sulh Ceza hakimliğinden bir kurtulsam," dediğini anlattı. Hidayet Karaca ve Tufan Ergüder'i ziyaret eden eski savcı Gülten Avcı, Hidayet Karaca'yı sorgulayan hakimle ilgili "Keşke Sulh Ceza Hakimliğinden bir kurtulsam, Şu mahkemeleri bir kaldırsalar." dediğini aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hidayet Karaca Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (49)

Mechul:

İTİRAZI BİZZAT CUMHURBAŞKANINA YAPACAKSIN HAKİM SAVCI MAHKEME ODUR

44
16
yanıtYanıtla
tarafsız:

Cemaat art niyetli bile olsa ne yaparsa yapsın hukuk içinde yapıyor, hukuka karşı gelmiyor. Hukuksuz bir olayları olaydı hükümet çoktan dava konusu ederdi. Hükümet ise yaptığı pek çok şeyde hukuku çiğniyor. İleride bu keyfi uygulamalar Akape nin başına iş açacaktır.

35
20
yanıtYanıtla
giray:

Birileri ifadeye çağırılacaksa yolsuzluk hırsızlık kpss ye girmeden memur olanlar ifadeye çağırılmalı

28
23
yanıtYanıtla
DUMRUL:

ADALET NEYMİŞ GÖRDÜNÜZMÜ 5-6 YIL ÖNCE HER ŞEYE EVET DERKEN ASKER POLİS ADALET İSTERİZ DERKEN KARALAMA YAPANLAR BU GÜN KENDİLERİ AYNI DURUMA DÜŞÜNCE ADALET ARIYORLAR ETME BULMA DÜNYASI

25
24
yanıtYanıtla
hakan:

Bu operasyonu planlayanlar bu insanları iki gün nezarette tutmakla korkutacağını sandılar ama bilmiyorlarki ALLAH a kul olan kimseye boyun eğmez

20
25
yanıtYanıtla
ZalimmobilWeb@haberler.com:

Hırsızlıklarını kapatmak için insanlara zulmediyorlar

12
30
yanıtYanıtla
MEHMETÇOLAK:

BİR GÜN ADALET BAĞIMSIZ OLACAK HIRSIZLAR VE HAİNLER HESAP VERECEK ZAMAN AŞIMI OLMAYACAK BU BÖYLE BİLİNE

30
12
yanıtYanıtla
DAVUT:

ADAMLAR DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİZİ REZİL EDİYORLAR UYDURMA MAHKEMELERLE

15
25
yanıtYanıtla
mahmut:

dizi senaryosundan terör örgütü çıkarırsın. sonra da ileri demokrasiden bahsedersin.

33
6
yanıtYanıtla
erdem:

Yapılan suçlamalara bir köşe yazısı bir dizi nasıl bir ülke burası pkk doğuda kimlik soruyor asker polis şehit ediyor gerçekleri söyleyenler içeriye atılıyor AKP Türkiyeye dünyaya rezil etti.

22
16
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title