Haberler

Karaca: Sulh Ceza Mahkemeleri Şaibeli Olduğu İçin Savunma Yapmadım

Güncelleme:

14 Aralık'ta düzenlenen Cemaat operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Sulh Ceza Mahkemesi'nde neden ifade vermediğini açıkladı. Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Karaca, "Sulh Ceza Mahkemeleri halen Anayasa Mahkemesindedir. İktidarca bağımsız yargı merci olarak takdim edilen bu hakimliklerin varlıkları ve hukuki olup olmadıkları ağır bir şaibe altındadır." dedi.

Eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ile birlikte hakkında tutuklama kararı verilerek Silivri Cezaevi'ne gönderilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca açıklama yaptı. Avukatları aracılığıyla Twitter hesabından "mahkemede neden ifade vermediğine" ilişkin açıklama yapan Karaca, hakkında tutuklama kararı verilen Sulh Ceza Mahkemeleri'nin hukuki olup olmadıklarına ilişkin ağır bir şaibe bulunduğunu ileri sürdü.

"YETERLİ DELİL YOK"

Hakkında tutuklamayı gerektirecek delil olmamasına rağmen hakkındaki suçlayıcı ifadeleri hayretle takip ettiğini söyleyen Karaca, hükümetin Mehmet Doğan üzerinden El Kaide yanlısı Tahşiye Grubu'nu temize çıkarma gayretinde olduğunu savundu.

"BAĞIMSIZ YARGI MERCİ OLARAK TANIMIYORUM"

Anayasa'nın askıya alınması nedeniyle Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade vermeyi reddettiğini anlatan Karaca, toplumsal sözleşme ruhuna aykırı olduğunu ileri sürdüğü Sulh Ceza Hakimlikleri'ni bağımsız yargı merci olarak tanımadığını, bu nedenle savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

HAKİMLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

Bu arada Silivri Cezaevi'ne gönderilen Hidayet Karaca'yı ziyaret eden eski savcı Gültekin Avcı, Karaca'yı sorgulayan hakimin, "keşke şu Sulh Ceza hakimliğinden bir kurtulsam," dediğini anlattı. Hidayet Karaca ve Tufan Ergüder'i ziyaret eden eski savcı Gülten Avcı, Hidayet Karaca'yı sorgulayan hakimle ilgili "Keşke Sulh Ceza Hakimliğinden bir kurtulsam, Şu mahkemeleri bir kaldırsalar." dediğini aktardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Silivri Cezaevi Hidayet Karaca Twitter Cemaat Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

Refik:

Bunlar mahkemeleride tanımazlar tanzanya yada ABD nistanda zannediyorlar kendilerini

26
14
yanıtYanıtla
can doğru:

adama bak mahkemeyi tanımıyor adamlar cesaretli devlete kafa tutuyor kaldı ki hakimler

23
8
yanıtYanıtla
Tunahan:

Atatürk düşmanları İslam dini ile alakası olmayan papa misyonunun askerleri Birde ağızlarına Allah lafzını alıp şov yapıyorlar Artık hangi Allaha inanıyorsa bizim İslam dinimizin allahı olmadığı kesin artık papa ile aynı ortak Allaha inanıyorlar bunların Allah korkusu olmaz

5
26
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Adamlar haklı kendi savcılarına ifade vermek istemişler tabi bıyıkları kesince hepsi şimdi tanıyamıyorlar

15
16
yanıtYanıtla
Hewal 21Mobil-IOS:

Bence 100 de yüZ suçlu 36 yıl verin gitsin bü ülkeye zarar veriyorlar

11
18
yanıtYanıtla
tayyar agbi:

cakkal az degilsin sucunu biliyorsun

10
18
yanıtYanıtla
haliltas:

haydi it mesmursun kanuna uyacan yok oyle cakalli

9
18
yanıtYanıtla
Hüseyin:

tipe bak insanlara güya örnek olup dinlerine dilim varmıyor İslam dini kim bunlar kim Allah bunların şerrinden milletimizi korusun Bundan 20 yıl evvel bende katkıda bulunmuştum hala onun pişmanlığı ile yaşıyorum Allah affetsin ne bileyim o zamanlar güzel dinimize hizmet ediyorlar zannedip bir katkıda ben yapayım demiştim

5
19
yanıtYanıtla
Ufuk:

Bunların üstadı saidi nursi Rahmetli Atatürk ve onun kuvayı milliye harekatına eşkiya harekatı diyerek azmı saldırdı Göbeklerinin dışardan kesildiği ve bu milletten olmadıkları kesin Salyalı hoca ABD den gelirmi orada misyonu var belliki ben bunlara inanıp arkasına takılan insanlara acıyorum biz millet olarak hep içerden sinsice böyle darbe yedik buda bizim kaderimiz

10
13
yanıtYanıtla
nerde adalet:

Kendim kurayım bir mahkeme, savcısı hakimi avukatını örtülü ödenekle doyurayım, bu mahkemenin verdiği kararı hiçbir merciye sorgulatmayayım, hoşuma gitmeyen herkesi yargılayayım. Bir darağacı eksik kalmış, halktan korkmasalar onuda kuracaklar. Bu muymuş yeni türkiye masalı. Allah adaleti emrediyor, müslümanım diye ortalarda bağrışanlar açsın Kuran-ı Kerimi okusunlar. Altına 900bin TL lik mercedes çekilenlerin arkasında haşrolanlar çok avuçlarını ısırırlar.

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title