Haberler

Netanyahu: Arap Ülkeleri Artık İsrail'i Düşman Görmüyor

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzilya'da düzenlenen terörle mücadele konferansında yaptığı konuşmada, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail'i düşman değil müttefik olarak gördüğünü ve Ortadoğu'da yeni bir ortaklığın oluştuğunu savundu.

Netanyahu, şöyle konuştu: "İslami terörizm, Ortadoğu'da yeni bir ortaklık oluşturdu. Çünkü birçok Sünni Arap ülkesi, İran'ın saldırganlığının ve radikal Şii uzantılarının Sünni radikalizmle birlikte kendileri için temel bir tehdit unsuru oluşturduğunu anladı. Bunun sonucu olarak da (Arap ülkeleri) İsrail'le olan ilişkilerini gözden geçirerek, İsrail'in kendilerinin düşmanı değil ortak düşmana karşı müttefik olduğunu anladılar. Ben bunun işbirliği ve hatta barış için bir imkan sunduğuna inanıyorum."

IŞİD'E KARŞI TAM DESTEK

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın mücadele çağrısına tam destek verdiklerini açıkladı.

"Hamas, El Kaide, El Nusra, IŞİD, Boko Haram ve Hizbullah gibi örgütler aynı zehirli ağacın dallarıdır" ifadesini kullanan Netanyahu, "Bu örgütlerin hepsi dünyanın barış ve güvenliği ile bizim ortak medeniyetimize karşı tehlike oluşturmaktadır" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, dün terör örgütü IŞİD'e karşı yeni mücadele stratejisini açıklayarak, "Hedefimiz çok açık: Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir terörle mücadele stratejisiyle IŞİD'in gücünü azaltacağız ve tamamen yok edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (12)

iskender yıldırım:

''Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez. '' Maide Suresi 51. Ayet. Orta doğuda yaşanan bu acıların hepsi Allah'' ın ayetlerini gereği gibi yerine getirmediğimizden kaynaklanıyor.

15
1
yanıtYanıtla
Kendi oyununuzda kahrolursunuz inşaallah:

Şeytandan şeytani açıklamalar.

14
1
yanıtYanıtla
VEDAT:

AKLINCA KENDİNİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIYOR DÜNYA İSRAİLE LANET EDİYOR BU YAPTIKLARI HİÇ UNUTULMİYACAK. İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL. BU OYUNLARA AKIL SAHİBİ İNANÇ SAHİBİ KİMSE KANMAZ.

7
0
yanıtYanıtla
Erdem:

Arap değil ALEVİLER DEMEK İSTEMİŞ

0
7
yanıtYanıtla
Salih:

bir yalanı inanarak söylersen karşındakinide inandırırsın aklınca kendi medyasıyla tarihe not düşüyor yalan yahudilerin para birimi şaşırmadım

6
0
yanıtYanıtla
Seyyid:

Aleviler müslüman ise neden kuarana uymuyorlar???

4
2
yanıtYanıtla
hamas:

bir elime geçersen görürsün müttefikliği. . .

4
1
yanıtYanıtla
İPEK:

NEREDEN BİLDİN KAFİR KÖPEK KALPLERİMİZİ YARIPTAMI BAKTIN

4
1
yanıtYanıtla
İPEK:

HAMASIN AYAĞININ TOZUNA ALLAH CC. SENİ KURBAN EDER . . . . . . . . .

4
1
yanıtYanıtla
DOBRA:

yahudi kurnazlığı yapıyor bu netenyahu. müttefik dediği arap ülkelerindeki siyonist kuklalar heralde. israilin yaptıklarını kimse unutmuş değil.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title