Haberler

    Her Şeyi Bilen Lider Kim'in Bir Yılı Teftişlerle Geçti

    Güncelleme:

    Kuzey Kore lideri yıl boyunca çocuk yuvasından denizaltına, çorap fabrikasından yüzme havuzuna zamanının çoğunu teftiş yaparak geçirdi.

    Dünyadaki en kapalı rejiminin yaşandığı Kuzey Kore'de Devlet Başkanı Kim Jong-un, geride bırakmaya hazırlandığımız yılı teftişlerle geçirdi. Savaş uçağından çocuk yuvasına neredeyse her şeyi denetledi. Durmadan not tutan generalleri de her zaman yanındaydı. Etrafındakilerle kimi zaman şakalaşan Kim Jong-un, zaman zaman da not tutanları fırçaladı.

    DARBE SÖYLENTİLERİ ASILSIZ ÇIKTI

    Yıl içerisinde bir aydan uzun kamuoyu önüne çıkmayan genç lider hakkında darbe söylentileri çıktı, ancak elinde bastonla bir açılışa katılarak dedikodulara nokta koydu.

    Kim Jong-un, yasaklarla dolu ülkesine yeni yasaklar eklemeyi de ihmal etmedi: Artık Kuzey Kore'de bebeklere Kim Jong-un ismi vermek yasak. Üst düzey yöneticiler de yabancı sigara içemeyecek.

    İSVİÇRE'DE SAHTE İSİMLE OKUDU

    2011'de ölen babası Kim Jong-Il'in yerine iktidar koltuğuna oturan Kim Jong-un, eski başkanın üçüncü eşinden oğlu. İsviçre'de sahte bir adla okuyan genç lider, yaptığı ziyaretleri Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA aracılığıyla dünya ile paylaşıyor.

    Totaliter Kuzey Kore'nin nükleer programı, Batı dünyasını endişelendiriyor. Pyongyang yönetimi, birçok kez nükleer deneme gerçekleştirdi.

    Kuzey Kore'nin 'can düşmanı' Güney Kore ile hukuken halen savaş halinde. Taraflar, Kore Savaşı'nın bittiği 1953 yılında sadece ateşkes anlaşması yapıp barış anlaşması imzalamadı.


    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Kuzey Kore İsviçre Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (34)

    hatırlabeni:

    Atatürkde böyle pozlar veriyordu. Oda herşeyi biliyordu. Bilmediği Avrupa Harflerini tahtada öğretmeye çalışıyordu.

    31
    17
    yanıtYanıtla
    Alişirinm@m.m:

    Haklısın

    yanıt5
    yanıt4
    cem tuna:

    Atatürk''ün yaşadığı dönemi ve o süreçte ülkemizin ve Dünya''nın içinde bulunduğu koşulları nasıl bir mantıktan yola çıkarak bu haber ile kıyaslayabiliyorsunuz Pes doğrusu! İşin üzücü tarafı o kadar beğeni toplamanız. Her kişi, olay, durum kendi zamanı ve koşulları çerçevesinde ve o zamanın değer yargıları ile değerlendirilmelidir. Bu yaptığınız benzetme veya kıyas en hafif söz ile gerzekçe!!!

    yanıt10
    yanıt1
    hamobilWeb@haberler.com:

    Bu adama bakinca tayyip erdogan hazretleri aklima geliyor.

    10
    21
    yanıtYanıtla
    haydiii:

    hee oda eniştesini köpeklere parçalattı. milleti korkudan sıraya dizdi. milleti astı da astı. aaaaaynı o. çok haklısın. meydanda adam sallandırmadığı için bu kadar geniş konuşabiliyosun.

    yanıt0
    yanıt0
    Elif:

    Tirnagina kurban ol sen Erdogan''nin!!!

    yanıt0
    yanıt1
    realist:

    senin gibileri tayyip sallandırsada bizde aaaa aynı tayyip desek keske!!

    yanıt0
    yanıt0
    dil uzatma "hatirlabeni"Mobil-ANDROID:

    Ejdadin varsa ; Atatürk Cumhuriyeti kurduğu için var...

    14
    16
    yanıtYanıtla
    atına binen kovboy:

    bunda bi karı var on numara. . . . .

    15
    9
    yanıtYanıtla
    ATMI NE ATI:

    10 dan 5 verdim. okadarda arştırdık yahuu

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title