Haberler

Hdp'liler, Kobani Kuşatmasını Protesto Etti

Hdp İstanbul İl Örgütü üyeleri, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 16. yıldönümü ve IŞİD'in Kobani'yi işgalini protesto etmek için Aksaray Metro İstasyonu önünde gösteri yaptı.

Hdp İstanbul İl Örgütü üyeleri, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 16. yıldönümü ve IŞİD'in Kobani'yi işgalini protesto etmek için Aksaray Metro İstasyonu önünde gösteri yaptı.

Eylem ve basın açıklamasına, HDP'lilerin yanı sıra, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile Mücadele Birliği, Kaldıraç gibi grupların temsilcileri de katıldı.

Kobani'de IŞİD ile çatışan YPG ve PKK ile Abdullah Öcalan lehine Kürtçe ve Türkçe "Her yer Kobani / Her yer direniş" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan HPD İstanbul Millevekili Sebahat Tuncel, 16 yıl önce Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komplo sonucu Suriye'den çıkarıldığını savundu.

Kobani'de 15-16 Eylül'den bu yana çatışmaların kesintisiz olarak sürdüğünü söyleyen Tuncel, "Kürt halkına bir soykırım dayatılıyor. Bunu durdurmak hepimizin elinde. Halkımıza dayatılan bu soykırım kıskacını kabul etmiyoruz. 'Her yeri Kobani yapacağız' dedik, sokaklara çıktık. Ama bizim karşımıza faşist güruhları çıkardılar. Bu saldırılar sonucu 22 insan öldü. Şimdi bunun sorumlusunu HDP olarak göstermek kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun sorumlusu AKP Hükümeti'dir. Şimdi buradan Başbakan'a sesleniyorum; derhal sınırlardaki bu IŞİD çetelerini tutuklayınız. Sınırları IŞİD çetelerine kapatınız ve direnen Kobani halkının yanında olunuz, koridor açınız. Kobani düşerse, bu ülkede çözüm süreci tehlikeye girer" dedi.

Sebahat Tuncel'in açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan İstanbul Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title